Tlačové správy

Letná sezóna vo Vysokých Tatrách začína, príďte sa zabaviť a zrekreovať

Letná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách začína, hotelieri očakávajú úspešné leto a vysokú návštevnosť. Sezónna uzávera značkovaných turistických chodníkov v Tatranskom národnom parku sa končí v nedeľu 14. júna.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna vo Vysokých Tatrách začína, príďte sa zabaviť a zrekreovať
Zdroj: Dnes24.sk

Tatranci pri tejto príležitosti pripravili atraktívny program otvorenia novej letnej turistickej sezóny od piatku 12. júna do nedele 14. júna 2015. Na väčšinu akcií je voľný vstup. Séria podujatí začne odomknutím hladiny Štrbského plesa v piatok 12. júna o 11.00 hod. v prístave lodiek, za účasti Poseidona. V Starom Smokovci bude večer úvodný koncert Tatranského kultúrneho leta a miestny farár požehná prameň Smokoveckej kyselky. Na sobotu 13. júna organizátori symbolicky sprístupnia tatranské chodníky turistom. Turistickí nadšenci sa stretnú v horskom hoteli na Popradskom plese, kde zahrá goralská muzika, pripravená je tradičná zabíjačka s ochutnávkou, ukážky práce horských záchranárov, preteky s krošňou a večerná veselica pri country hudbe. Na Podbanskom sa uskutoční 9. ročník populárnej súťaže vo varení fazuľovice „O Podbanský Prdkáč“, v Novom Smokovci zas bude v sobotu multižánrový hudobný festival Tatra Fest za účasti viacerých slovenských a českých hudobníkov. Víkendové otvorenie letnej sezóny vo Vysokých Tatrách ukončí nedeľný Tatranský juniáles predovšetkým pre rodiny s deťmi v centrálnom parku v Tatranskej Lomnici.

Ideálnym miestom pre pobyt vo Vysokých Tatrách a aj ako základňa pre výlety je Hotel Solisko. Má výnimočnú polohu priamo na brehu Štrbského plesa. Leží v nadmorskej výške 1351 m. Z terasy hotelovej reštaurácie je to k vode len pár metrov a je z nej úchvatný výhľad na štíty. Destinácia tak ponúka kombináciu aktívneho, ale pri dobrom nápoji aj pasívneho odpočinku.

Manažérka Hotela Solisko Katarína Kaňová k tomu poznamenáva: ,,Po dobrej zimnej sezóne očakávame, že aj letná bude úspešná a návštevnosť prekoná vlaňajší rok. Vysoké Tatry a Štrbské Pleso zvlášť majú čo ponúknuť. Okrem nádhernej prírody sú to aj atraktívne podujatia a čoraz viac sa zlepšujúce služby. Náš rodinný hotel Solisko ponúka ubytovanie a služby prispôsobené pobytom pre rodiny s deťmi. Leto je však najobľúbenejším obdobím na túry, či prechádzky okolo Štrbského plesa, pre všetky vekové kategórie. V prípade nepriaznivého počasia je k dispozícii wellness zóna hotela. V ponuke máme aj vzájomne prepojené izby, ktoré vytvárajú pohodlné rodinné ubytovanie, kde je priestor ako pre samostatnosť detí, tak aj pre súkromie rodičov. V hotelovej reštaurácii Al Lago ponúkame našim návštevníkom tradičnú taliansku kuchyňu, doplnenú o slovenské špeciality, takže si vie vybrať každý. Deti si pochutia na pravej talianskej pizzi, či rôznych druhoch cestovín. Dospelí zas môžu mať gurmánsky zážitok z pravej argentínskej sviečkovej, teľacieho T-bone steaku, či grilovanej pražmy. Chuťovým bunkám ulahodia aj polievky ako dubákový krém, minestrone, kuracia polievka s množstvom kuracieho mäsa a zeleniny. Kto obľubuje slovenskú kuchyňu, toho čakajú bryndzové halušky, strapačky, pirohy a ďalšie. V ponuke máme aj jedlá vhodné pre celiatikov, ale vieme sa prispôsobiť aj ďalším iným alergiám.“

Na spokojný priebeh obeda či večere má veľký vplyv aj detská miestnosť, ktorá je priamo pripojená k reštaurácii. Deti tu majú priestor na hranie pod nepriamym dozorom rodičov. Pod priamym dozorom a s animačným programom je v detskom kútiku vždy veselo počas sviatkov, kde sa do programu môžu zapojiť nielen „hotelové deti“, ale aj návštevníci reštaurácie. Hosťom hotela je k dispozícii útulná wellness zóna s fitness centrom, 3 sauny – fínska, parná a infra, ochladzovací bazén, tryskové sprchy, vodný masážný kúpeľ nôh. Oddychová zóna je k dispozícii tak v interiéri, ako i v exteriéri wellness centra. Vírivá vaňa s hviezdnou oblohou ponúka romantický relax vo dvojici. Pre ubytovaných hostí sú služby wellness a fitness v cene ubytovania. Platené sú iba doplnkové služby ako masáž, kozmetika či služby vizážistky, ktoré sa zabezpečujú na základe objednávky.

Štrbské Pleso je najobľúbenejším miesto na prechádzky vo Vysokých Tatrách. Okolo plesa vedie 2,2 km dlhý udržiavaný chodník, ktorý vyhovuje aj starším ľuďom, malým deťom i matkám s kočiarmi, či dokonca vozičkárom. Celá trasa je rovinatá. Popri jazere je vybudovaná aj kyslíková dráha so šiestimi stanovišťami z dreveno-kovových konštrukcií športového náčinia. Ich použitie je bezplatné. Štrbské Pleso je aj základňou pre nenáročné, ale i náročné túry. Obľúbeným cieľom túr je Chata pod Soliskom, Popradské pleso, Jamské pleso, či vodopád Skok. Náročnejšie sú už výstupy na Solisko, Chatu pod Rysmi a samotné Rysy, či túry na Batizovské pleso, alebo Ostrvu a Kriváň.

Na túru zo Štrbského Plesa je vhodný Vodopád Skok v Mlynickej doline. Napája ho potok Mlynica, ktorý padá z výšky 100 m. Dĺžka samotného vodopádu je 25 m a je to najvodnatejší vodopád Vysokých Tatier. Najdlhším vodopádom Vysokých Tatier je Kmeťov vodopád, s dĺžkou 80 m, ktorý sa nachádza v doline Nefcerka. Čas na túry je vhodný prakticky po celý rok – s výnimkou nepriaznivého počasia.

Zábavu i pohodu pre rodinky s deťmi poskytujú detské ihriská v Poprade, Svite, Hozelci, Tatranskej Lomnici i na Skalnatom plese v detskom indoor parku Kamzíkovo. Dovolenku spestrí aj pobyt v aquaparku. Na výber je 25 km vzdialené Aquacity Poprad, alebo 48 km vzdialená Tatralandia pri Liptovskom Mikuláši. Ozubnicová železnica – zubačka, je ešte stále atrakciou pre všetky kategórie návštevníkov a premáva na trase Tatranská Štrba – Štrbské Pleso. Štrbské Pleso je obľúbené miesto pre pobyty rodín s deťmi a to aj preto, že sa tu počas celého roka konajú zaujímavé podujatia – začiatok sezóny a odomykanie plesa, člnkovanie na plese, Benátska noc, alebo akcia pre deti Svište na plese.

Viac informácií je na www.hotelsolisko.sk, tel.: +421–52–4262800
e-mail: hotel@hotelsolisko.skrezervacie@hotelsolisko.sk

Letná sezóna vo Vysokých Tatrách začína, príďte sa zabaviť a zrekreovať
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM