Nina Táborská Kultúra

Letná kúpacia sezóna na Kuchajde odštartovala. Hoci dnes počasie kúpaniu nepraje, čaká vás bohatý celodenný program

Na Kuchajde dnes oficiálne začala letná kúpacia sezóna. Okrem toho, že je na návštevníkov nachystané samotné prírodné kúpalisko, dnes vás v jeho areáli čaká bohatý kultúrny program. Okrem množstva atrakcií a súťaží pre najmenších, nebude chýbať ani tradičná diskotéka, ohňová šou či ohňostroj.

Ilustračný obrázok k článku Letná kúpacia sezóna na Kuchajde odštartovala. Hoci dnes počasie kúpaniu nepraje, čaká vás bohatý celodenný program
Zdroj: Dnes24.sk

V areáli prírodného kúpaliska Kuchajda sa momentálne odohráva spoločensko-kultúrne podujatie, ktoré organizuje mestská časť Bratislava – Nové Mesto.

Pre svojich obyvateľov pripravila samospráva bohatú ponuku kultúrnych a spoločenských akcií. Už od rána prebiehajú rôzne súťaže pre tých najmenších. V areáli sa nachádza aj viacero atrakcií, ktoré si deti môžu spolu s animátormi a rodičmi bezpečne vyskúšať.

Pochutnať si môžete na domácej husacine, cigánskej pečienke či napríklad medovníčkoch.

Stretnete tu tiež rytierov, ktorí predvádzajú ukážky dobových súbojov a tradícií. Treba dúfať, že počasie sa umúdri. Na poobedie, presnejšie o 15:00, je totiž pripravený ďalší zaujímavý program, ktorého súčasťou bude vystúpenie žiakov základných škôl či detské divadielko Babena.

Tešiť sa môžete tiež na Jána Berkyho Mrenicu s jeho Diabolskými huslami a do tanca vám neskôr zahrajú revivalové skupiny ABBA a Beatles, chýbať nebude ani populárny Vidiek.

K tradíciám otvorenia leta na Kuchajde patrí ohňová šou po zotmení, ktorá pravdaže nebude chýbať ani tento rok. Rovnako tak aj v tento večer zahorí veľká vatra a celodenný program ukončí oldies diskotéka a ohňostroj o 21:45.

Aj vzhľadom na počasie sa program zatiaľ nemení.

Leto na jazere

Prevádzku prírodného kúpaliska schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave. Podľa úradu kvalita vody, vybavenie a zariadenie na Kuchajde spĺňajú podmienky na kúpanie. Sinice a riasy, ktoré v minulosti komplikovali prevádzku kúpaliska, sú podľa hygienikov pod medznými hodnotami. Čistotu vody na Kuchajde potvrdzujú aj raky, ktoré sa po rokoch vrátili do jazera.

Prečítajte si tiež: Voda na Kuchajde je čistejšia – vrátili sa tam raky

„Vstupné na Kuchajdu bude bezplatné, rovnako ako využívanie vybavenia, atrakcií a športovísk, ktoré prevádzkuje naša mestská časť,“ informoval nás starosta mestskej časti Bratislava – Nové Mesto Rudolf Kusý.

V areáli Kuchajdy sú návštevníkom k dispozícii prezliekarne, plážové ležadlá, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu. Zašportovať si môžu na ihriskách na plážový volejbal, futbal, basketbal, prípadne si môžu zacvičiť na fitnes strojoch alebo zahrať stolný tenis.

Viac sa dozviete tu: Od soboty sa na Kuchajde oficiálne začína letná sezóna

Leto na Kuchajde
16
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM