Zuzana Vajayová Rôzne

Letáková akcia „PRÁVA PASAŽIEROV“ na bratislavskom letisku

V rámci iniciatívy Európskej komisie "Práva cestujúcich" sa vo štvrtok 7. júla 2011 uskutoční na letisku M. R. Štefánika v Bratislave informačná kampaň spojená s distribúciou info letákov.

Zámerom tejto akcie je zvýšiť informovanosť cestujúcich o právach pasažierov v leteckej doprave, ktoré sú najmä počas letného obdobia dovoleniek a prázdnin veľmi užitočné.

„Letisko Bratislava privítalo aktivitu Európskej komisie. Cestujúci si často zamieňajú povinnosti leteckých dopravcov a letiskových spoločností, pričom práve v leteckej doprave za poskytnutie náhrad zodpovedá letecká spoločnosť. Cestujúcim by sme radi odporučili, aby sa vo vlastnom záujme oboznámili so svojimi právami, ktoré im nariadenie EÚ o právach cestujúcich v leteckej doprave priznáva a to ešte pred cestou, teda v pohodlí domova, kde na to majú dostatok času. Čím lepšie budú pravidlá poznať, o to rýchlejšie a praktickejšie budú pripravení v praxi konať a svoje nároky si vedieť uplatniť“, vyjadril sa Maroš Jančula, výkonný riaditeľ bratislavského letiska.

Informačné letáky v rôznych jazykových mutáciách obsahujú praktické informácie a rady pre cestujúcich ako postupovať v prípade zrušenia letu, dlhého meškania, problémov s batožinou, netransparentných cien a ďalších situácií, ktoré môžu nastať počas cestovania.

Podrobnejšie informácie o právach cestujúcich nájdete na webových stránkach Európskej komisie: http://ec.europa.eu/…enger-rights.

Zdroj: Anna Bodláková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM