Nina Táborská Rôzne

Lesy uprostred nákupného centra? V Bratislave vyrástla dočasná, živá učebňa

Zažiť lesné dobrodružstvo môžete ešte dnes. V nákupnom centre Eurovea máte jedinečnú príležitosť poprechádzať sa bosými nohami po lese, poznávať šišky, plody lesných drevín či semienka. Vyrástla tu totiž dočasná, živá, lesná učebňa.

Ilustračný obrázok k článku Lesy uprostred nákupného centra? V Bratislave vyrástla dočasná, živá učebňa
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Na mieste, kde môžete bežne zažiť len nákupnú atmosféru, máte teraz možnosť počuť spev vtákov a cítiť vône lesa. Národné lesnícke centrum spolu so Slovenskou lesníckou komorou prinieslo kúsok prírody priamo do nákupného centra Eurovea.

Počas dnešného a tiež zajtrajšieho dňa sa tam koná výstava pod názvom Lesy pre ľudí- ľudia pre lesy.

Pre tých najmenších sú prichystané tvorivé dielne, v rámci ktorých si deti môžu zhotoviť vlastné ozdoby, masky či pohľadnice. Prichystané sú aj rôzne iné aktivity, vďaka ktorým návštevníci môžu spoznať krásu, pestrosť a výnimočnosť našich lesov.

Ako uviedla Ľudmila Marušáková z Národného lesníckeho centra, „cieľom výstavy je priniesť kúsok lesa aj na netradičné miesta, motivovať rodiny s deťmi a mladých ľudí k poznávaniu a návšteve prírodného prostredia.“

Interaktívna výstava približuje život v lese a prácu lesníkov zodpovedných za pestovanie, ochranu a zveľaďovanie lesov v prospech spoločnosti. Zároveň výstava zdôrazňuje, že les je domovom rastlín a živočíchov, je miestom oddychu, relaxu a zdravia, zdrojom čistej vody a vzduchu či samotnej energie.

Podujatie podporili tiež Mestské lesy v Bratislave, ktoré dnes osadili na Hlavnom námestí vianočný stromček. Výstavu si môžete vychutnať počas dnešného a zajtrajšieho dňa v nákupnom centre Eurovea od desiatej ráno až do siedmej večera.

Lesy pre ľudí - Ľudia pre lesy
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM