Rôzne Správy

Lesná cesta na Malinskom vrchu v Karpatoch je už opravená

Lesy SR dali tento týždeň lesnú cestu do pôvodného stavu zrovnaním rýh s použitím pôvodného materiálu. Opäť tak v plnom rozsahu slúži turistom.

Ilustračný obrázok k článku Lesná cesta na Malinskom vrchu v Karpatoch je už opravená
6
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty

Lesná cesta v lokalite Malinský vrch, ktorú poškodili mechanizmy pri kalamitnej ťažbe, je opravená. Informoval o tom informoval hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Michal Feik.

Opäť slúži turistom

Na zdevastovanú lesnú komunikáciu upozornili aktivisti z občianskeho združenia (OZ) Naše Karpaty. Hovorca agrorezortu vysvetlil, že cestu využili lesníci na odvoz hmoty, ktorá pochádzala zo spracovania ihličnatej kalamity. „Odvoz tejto hmoty bol potrebný na to, aby sa zabránilo šíreniu podkôrneho hmyzu v čase rojenia, ktoré vzhľadom na vývoj počasia očakávame koncom marca,“ vysvetlil Feik.

Pracovníci štátneho podniku Lesy SR dali tento týždeň cestu do pôvodného stavu zrovnaním rýh s použitím pôvodného materiálu.

„Cesta teda opätovne v plnom rozsahu slúži turistom,“ uviedol Feik. Rezort pôdohospodárstva i Lesy SR sú podľa jeho slov zároveň pripravené stretnúť sa s aktivistami, ktorým záleží na lesoch v okolí Bratislavy, s cieľom zlepšiť informovanosť a zlepšiť ochranu lesov.

Upozornil však i na to, že nie všetky lesné cesty, ktorých stav aktivisti kritizujú, sa nachádzajú na pozemkoch v správe štátneho podniku. „Apelujeme preto i na správcov neštátnych lesov, aby k starostlivosti o lesy, lesné cesty a chodníky pristupovali zodpovedne,“ vyhlásil Feik.

Lesná cesta Malinský vrch
6
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM