Správy

Lepšie služby na Kamzíku. Môžete sa tešiť aj na novú vyhliadku

Obľúbená rekreačná lokalita mnohých Bratislavčanov prejde revitalizáciou. Čaká nás rozšírenie detského ihriska, pribudnú toalety a časom aj vyhliadka a lepšie parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Lepšie služby na Kamzíku. Môžete sa tešiť aj na novú vyhliadku
5
Galéria
Zdroj: TASR

Kamzík je obľúbená rekreačná lokalita, ktorú Bratislavčania využívajú na trávenie času s deťmi, na športovanie i relax. Vďaka iniciatíve Otvoreného klubu a Klubu nezávislých poslancov sa v tomto roku na Kamzíku zlepšia služby pre širokú verejnosť.

Nové hracie prvky aj toalety

„Potom ako sa mi spolu s kolegami z nášho poslaneckého klubu podarilo presadiť vybudovanie detského ihriska a prvkov na cvičenie v prírode som rád, že rozširovanie rekreačných možnosti na Kamzíku pre návštevníkov lesoparku bude pokračovať aj tento rok,“ povedal člen Klubu nezávislých poslancov Tomáš Korček.

Z mestského rozpočtu budú v roku 2017 vyčlenené prostriedky na rozšírenie detského ihriska o nové hracie prvky a hojdačky aj pre menšie deti. Nevzhľadné suché toalety budú nahradené novými plnohodnotnými splachovacími toaletami, ktoré určite prispejú ku komfortu návštevníkov.

„Mestské lesy majú pripravenú štúdiu obnovy tejto lokality. V priebehu nasledujúcich rokov by mali byť existujúce stánky nahradené novými. Milovníkov pekných výhľadov onedlho poteší nová vyhliadka. Vybudovanie vyhliadky je však finančne náročnejšie, a tak prídeme k želanému cieľu postupnými krokmi. V týchto dňoch sme presadili zväčšenie detského ihriska a výmenu toaliet za nové, ktoré budú k dispozícii návštevníkom Kamzíka už tento rok,“ hovorí Katarína Augustinič z Otvoreného klubu.

MHD až na Kamzík?

Doprava v lokalite Kamzík je pre návštevníkov tejto lokality dlhodobým problémom. Mestské lesy ako správca areálu preto plánujú rozšírenie aktuálneho parkoviska, keďže súčasná kapacita je dlhodobo nepostačujúca a autá parkujú všade, kde sa dá. Priorita vlastných áut medzi Bratislavčanmi pred verejnou dopravou súvisí aj s tým, že trolejbusy majú poslednú zastávku v pomerne veľkej vzdialenosti od rekreačného areálu Kamzík.

„Naším cieľom je motivovať návštevníkov Kamzíka, aby na prechádzky lesom necestovali autom, ale nechali ho doma a využili radšej verejnú dopravu. S Dopravným podnikom Bratislava preto rokujeme o znovuobnovení linky, ktorá by cez víkendy premávala až na Kamzík,“ doplnil poslanec Richard Mikulec.

Ilustračný obrázok

Zima na Kamzíku
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM