Krimi

Len vlások delil ženu od tragédie. Po "zaparkovaní" na koľajniciach vlak auto zdemoloval

Na Vrakúnskej ceste nabúral nákladný vlak do auta odstaveného na koľajniciach. Opatrnosti pri prechádzaní cez železničné priecestie nikdy nie je nazvyš.

Ilustračný obrázok k článku Len vlások delil ženu od tragédie. Po "zaparkovaní" na koľajniciach vlak auto zdemoloval
Zdroj: Policajný zbor SR

Pri udalosti, ktorá sa stala v utorok 31. januára, sa vodička presvedčila, aká dôležitá je opatrnosť pri prechádzaní cez železničné priecestie.

Vlak auto zdemoloval

„Dopravní policajti boli v čase krátko po 19:30 hod. privolaní k udalosti na Vrakúnskej ceste, pri ktorej došlo k stretu nákladného vlaku s osobným motorovým vozidlom. Podľa informácií z miesta udalosti, vodička s osobným motorovým vozidlom zn. Volkswagen Golf prechádzala cez železničné priecestie napriek tomu, že jej situácia za železničným priecestím neumožnila bezpečne ho prejsť a v jazde pokračovať,“ informovala hovorkyňa polície Lucia Mihalíková.

Za železničným priecestím stáli autá v kolóne. Vodička tak zostala so zadnou časťou auta stáť na železničnom priecestí, po ktorom práve prechádzal nákladný vlak, ktorý do vozidla narazil. K zraneniam, našťastie, nedošlo. Alkohol bol dychovou skúškou vylúčený.

„Za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke jej bola uložená bloková pokuta vo výške 150,– €, ktorú na mieste zaplatila. Vzhľadom k tomu, že boli splnené zákonné podmienky, uvedenú udalosť v cestnej premávke evidujeme ako škodovú udalosť,“ doplnila Mihalíková.

Buďte opatrní!

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti opakovane apeluje na vodičov, aby aj pri prechádzaní cez železničné priecestie boli mimoriadne opatrní a dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Pred vstupom na železničné priecestie je nevyhnutné sa presvedčiť, či je možné bezpečne ho prejsť. Vodič nesmie vchádzať na železničné priecestie, ak situácia na ňom alebo za ním mu nedovoľuje, aby ho bezpečne prešiel a v jazde pokračoval.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM