Jakub Haršany Rôzne

Legendárna krčma, do ktorej zvyknú študenti chodiť pred skúškou na "štamperlík"

Nenápadný podnik, učupený na úrovni cesty v jednej zo staromestských uličiek. Cestu si sem našli aj študenti z blízkej univerzity.

Ilustračný obrázok k článku Legendárna krčma, do ktorej zvyknú študenti chodiť pred skúškou na "štamperlík"
4
Galéria

Bratislavčanom zrejme netreba veľmi predstavovať kultovú krčmu sídliacu na Tobruckej ulici hneď vedľa Univerzity Komenského. Ponorka je v meste dobre známa a za roky fungovania si získala svojich zákazníkov.

Odbúravač stresu

Medzi jej pravidelnú klientelu patria najmä študenti, ktorí to do Ponorky majú takpovediac cez cestu. Hlavne počas skúškového obdobia sa priestory krčmy zaplnia budúcimi právnikmi. Tí sem prichádzajú uvolniť napätie a stres pred skúškou pri pohári piva či dokonca „štamperlíku tvrdého“. Po skúške, bez ohľadu na výsledok, do Ponorky niektorí zavítajú opäť.

Čo sa týka ponuky pív, nájdete tu naozaj široký výber. Čapuje sa tu české pivo Pernštejn 11-stupňové, 14-stupňové aj tmavé. Takisto môžete ochutnať štvorsladový Corgoň či Budvar. Krčma ponúka aj niečo malé k pivu. Určite vám ulahodia utopence alebo nakladaný hermelín. Aj keď sa Ponorka nachádza v širšom centre mesta, ceny sú tu prijateľné.

Priestor vynovili

Pred pár rokmi prešla krčma rekonštrukciou. Zmena sa týkala interiéru, ktorý vyzdobili v zmysle názvu podniku. Okrem toho dostala Ponorka nové toalety a pribudli aj dve plazmy, na ktorých môžu návštevníci pozerať športové prenosy. V celom priestore je navyše voľná a rýchla wifi sieť.

Na prvý pohľad vyzerá Ponorka ako úplne obyčajný podnik. Výnimočná je však svojou atmosférou a zážitkami, ktoré v nej mnohí Bratislavčania prežili. Nejeden vysokoškolák bude určite spomínať na príhody, ktoré sa v tejto kultovej krčme odohrali.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM