Maros Palesch Iné športy

LAMY JET team opäť úspešný v Maďarsku

BRATISLAVA - GYOR, 25.06.2011. Slovenskí reprezentanti z LAMY JET teamu opäť zažiarili na medzinárodných Majstrovstvách Maďarska vo vodných skútroch. Druhé kolo sa odohrávalo na wakeboardovom jazere pri maďarskom Gyori.

V sobotu ráno pomaly prichádzali pretekári z celej Európy. Čakal na nich náročný deň, pretože v doobedňajších hodinách sa jazdil slalom nováčikov, kde mal LAMY JET team svoju reprezentantku Sandru Lamyovú. V poobedňajších hodinách nasledovali 30 minútové vytrvalostné preteky.

Slalom nováčikov sa jazdí na čas a každý jazdec ide 2 kolá. Najlepší čas sa mu započíta do celkového hodnotenia. Na štart v kategórii slalom lady nastúpilo 5 slečien. Sandra Lamyová si vybojovala najlepší čas zo všetkých. Postúpila do finále a aj tam dosiahla najlepší čas, preto jej patrilo celkové prvenstvo v tejto kategórii. Po obedňajšej prestávke nasledoval vytrvalostný pretek sedačiek sériových, kde sa Mário Lamy po nevydarenom štarte a kolízii prebojoval svojou bojovnosťou na celkové piate miesto. Po 20 minútovom oddychu Mário presedlal na svoj upravený skúter a nastúpil na štart vytrvalostného preteku sedačiek upravených „kráľovská“ trieda GP. Po štarte sa usadil na treťom mieste a prebojoval sa na krásne druhé miesto.

V nedeľu sa jazdci zobudili do upršaného rána. Po rannej rozprave nasledovali tréningy jednotlivých kategórii. Ako prvý z LAMY JET teamu sa postavil na štart Mário v kategórii sedačiek sériových Runabout STOCK. Po štarte sa usadil na piatom mieste a počas 15 minútového preteku si vyjazdil prvé miesto v prvej rozjazde. Za ním skončil maďarský reprezentant Kasza Gyorgy a na treťom mieste nemec Rainer Eidner. Po kategóriách stojok nasledovala kategória Runabout NOVICE, kde si Sandra po ťažkom boji s maďarským jazdcom vyjazdila prvý krát tretie miesto. Po nováčikoch sa na štarte zoradili jazdci kráľovskej kategórie Runabout GP. Mário mal fantastický štart ale v piatom kole mu zlyhal motor, preto musel odstúpiť. Cez prestávku pracovali všetci mechanici na plné obrátky na spojazdnení Máriovho skútra, ale bohužiaľ sa im to nepodarilo. Podfúklo mu dva ventily a tesnenie pod hlavou. Preto jeho 400 koňový skúter stratil výkon a musel ostať na vozíku v depe.

V druhej rozjazde Runabout STOCK si Mário vyjazdil druhé miesto a celkovo tak skončil v tejto kategórii na druhom mieste. Sandre neprialo počasie, lebo začalo pršať, ale v namáhavom preteku obsadila tretie miesto a celkovo dosiahla svoj historický úspech – tretie miesto v nováčikoch. Do druhej rozjazdy si Mário zobral svoj sériový skúter aby mu neušli body. Dojazdil na výbornom štvrtom mieste. Celkovo tak obsadil v kategórii Runabout GP šieste miesto.

„Boli to veľmi náročné preteky. V sobotu v slalome a v GP sa nám veľmi darilo. V kategórii STOCK a v GP som veľmi spokojný so svojim umiestnením. Druhé miesta ma veľmi potešili. Veľmi ma mrzí, že my zlyhal motor v kategórii GP. Tam som bojoval o prvenstvo. Dúfam, že sa nám podarí dať motor opäť dokopy, aby som mohol úspešne reprezentovať v slovinskom Maribore. Ďakujem ešte raz mojim blízkym za veľkú pomoc“, vyjadril sa Mário.

Sandra zhodnotila: „Teším sa zo svojho víťazstva zo sobotného slalomu. Dúfam, že sa mi podarí obhájiť celkové prvenstvo z minulého roka. V nedeľu boli preteky veľmi náročné, pretože nám neprialo počasie a v obidvoch rozjazdách som bojovala s maďarským jazdcom. Súperili sme o tretie miesto, ale nakoniec sa mi ho podarilo poraziť a získala som svoje prvé tretie miesto v pretekoch. Som šťastná a chcem sa týmto poďakovať celému tímu, hlavne môjmu bratovi Máriovi a za rady a pomoc pri štartoch. Vďaka patrí aj našim rodičom a sponzorom, ktorí nás v tomto športe veľmi podporujú“.

Vo večerných hodinách bolo vyhlásenie výsledkov. Slovenskí reprezentanti z LAMY JET teamu stáli na stupňoch víťazov štyri krát. „Aj keď podmienky na trénovanie na Slovensku sú minimálne, naši jazdci dosahujú v zahraničí vynikajúce výsledky, a preto sa zaraďujú medzi európsku elitu. Veľká škoda pokazeného motora, ale urobíme všetko pre to aby sme ho čo najskôr spojazdnili“. Povedal bývalý reprezentant a šéf tímu Ivan Lamy.

Kto by mal záujem prísť povzbudiť LAMY JET team, môže tak uskutočniť od 1. do 3. júla v slovinskom Maribore, kde sa uskutoční Európsky pohár ALPEN ADRIA CUP.

Zdroj + foto: LAMY JET TEAM Bratislava, Slovakia

LAMY_TEAM
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM