Nina Táborská Rôzne

Kuriózny prípad: Polícia strážila usmrteného psa pri Poluse, po príchode Slobody zvierat sa zistilo, že je plyšový

Mestská polícia zavolala Slobodu zvierat k smutnému prípadu usmrteného psa. Do príchodu útulku na mieste asistovali už dve policajné hliadky. Čo sa však udialo po ich príchode, nikto nečakal. „Usmrtený pes“ nikdy nežil, bol totiž plyšový. Teraz čaká na adopciu s ostatnými zvieratami.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny prípad: Polícia strážila usmrteného psa pri Poluse, po príchode Slobody zvierat sa zistilo, že je plyšový
Zdroj: Dnes24.sk

„Aj u nás je niekedy veselo, potvrdzuje to aj včerajší výjazd,“ informuje Sloboda zvierat.

Podľa potvrdených informácií, polícia poslala do útulku oznámenie a následne bola na miesto vyslaná hliadka Slobody zvierat.

Príbeh mal však šťastný koniec. Usmrtený pes bol v skutočnosti len vyhodená hračka.

Plyšového bezdomovca pracovník Slobody zvierat „odchytil“ a teraz čaká v útulku na adopciu spolu s ostatnými zvieratami, živými.

Výjazd bol teda zbytočný, no ako pre Bratislava24.sk uviedla Pavla Dugovičová zo Slobody zvierat, „plyšák čaká na nových majiteľov. Takto by útulok mohol vykompenzovať náklady, ktoré vznikli v súvislosti s výjazdom.“

Každopádne je chvályhodné, že hliadky pristupujú k svojej práci takto zodpovedne.

Po novom totiž musí každý občan hlavného mesta nahlásiť túlavé alebo usmrtené zviera najprv na polícii, ktorá hlásenie prešetrí a následne pošle oznámenie do Slobody zvierat. Celý proces odchytu sa tak veľmi skomplikoval a najmä spomalil. V tomto prípade však čas našťastie nehral žiadnu rolu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM