Tlačové správy

Kúpele Luhačovice za prvý polrok navštívilo o dve tretiny Slovákov viac ako vlani

Nebývalý záujem hostí zo Slovenska zaznamenali za prvý polrok tohto roka Kúpele Luhačovice (Lázně Luhačovice), a.s., v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka. „V prvej polovici roka pokračoval výrazný nárast klientov zo Slovenska, ktorý sa prejavoval už celý minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Kúpele Luhačovice za prvý polrok navštívilo o dve tretiny Slovákov viac ako vlani
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo naša spoločnosť poskytla služby tisícke Slovákov, čo je o 63 % viac než vlani. Rovnakým tempom rástol aj počet prenocovaní,“ informoval Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný riaditeľ Kúpeľov Luhačovice, a.s.

„Za prvý polrok k nám prišlo toľko Slovákov ako za celý rok 2012. Slovenská klientela je tak najrýchlejšie rastúcim trhom,“ doplnil J. Dědek. „Najnavštevova­nejším je hotel Alexandria, ktorého služby využila takmer polovica slovenských klientov, čo je o 94 % viac než vlani. O 40 % viac hostí zaznamenal aj ďalší štvorhviezdičkový hotel Jurkovičov dom. K najobľúbenejším pobytom patria predĺžené wellness víkendy, relaxačné pobyty, týždenné pre seniorov, ale aj klasické liečebné pobyty, kde registrujeme až trikrát väčší záujem ako vlani,“ konštatoval J. Dědek.

„Kúpele Luhačovice sú Slovákmi najčastejšie navštevované české kúpele. Túto pozíciu sa budeme snažiť dlhodobo udržať a chceli by sme tieto počty v budúcnosti zvyšovať. Pri dnešnej veľkej konkurencii považujeme taký nárast za vynikajúci výsledok. Našim východným susedom máme čo ponúknuť – od jedinečných prírodných minerálnych prameňov, cez kvalitné kúpeľné služby až po výnimočnú architektúru. Slováci sú právom hrdí na dielo ich najvýznamnejšieho architekta Dušana Jurkoviča, ktorý tak zásadne ovplyvnil tvár Luhačovíc. Jeho odkaz môžu nielen obdivovať, ale v jeho budovách môžu aj po sto rokoch stráviť nezabudnuteľný kúpeľný pobyt,“ povedal J. Dědek.

„Všetci, ktorí prídu do Luhačovíc, sa môžu prejsť po „omladenom“ kúpeľnom areáli, ktorý od konca minulého roka do júna prešiel najväčšou premenou v histórii. Nemenej dôležitým dôvodom k návšteve Luhačovíc je tiež bohatý kultúrny a spoločenský život. Už na začiatku septembra sa môžu návštevníci tešiť na 2. ročník Dní slovenskej kultúry, ktoré organizuje naša spoločnosť pod záštitou veľvyslankyne ČR na Slovensku pani Livie Klausovej a veľvyslanca SR v Česku pána Petra Weissa,“ povedal J. Dědek.

„Luhačovice sú vzdialené od hraníc so Slovenskom len 25 km, od Trenčína 54 km a od Bratislavy 165 km. Pre Slovákov sú tak rovnako dostupné ako slovenské kúpele. Priaznivý vplyv má aj jazyková a kultúrna blízkosť a v neposlednom rade tiež výhodný kurz eura,“ zhrnul J. Dědek.

Viac informácií je na www.LazneLuhacovice.cz a www.HotelAlexandria.cz

Kúpele Luhačovice za prvý polrok navštívilo o dve tretiny Slovákov viac ako vlan
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM