Tomáš Stupavský Rôzne

Kúpanie sa v jazerách v Čunove nie je jediným problémom. Mesto by malo vyriešiť aj nebezpečné parkovanie

Starostka mestskej časti Bratislavy - Čunova Gabriela Ferenčáková bude rokovať s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy o opatreniach, ktoré majú vyriešiť parkovanie pre návštevníkov jazera v Čunove.

Ilustračný obrázok k článku Kúpanie sa v jazerách v Čunove nie je jediným problémom. Mesto by malo vyriešiť aj nebezpečné parkovanie
Foto: Katarína Oravská

Na okamžité rozhodnutie riešiť tento problém s kompetentnými ju vyzvali hlasy občanov. Tí apelujú na ňu i na obec, aby sa upravilo momentálne parkovanie na horúcom asfalte a vyschnutej tráve vedľa hlavnej cesty medzi Rajkou a Rusovcami, kde autá navyše obmedzujú chod premávky na príjazdovej ceste z Maďarska.

„To nie je problém, o ktorom by sme nevedeli, alebo nechceli ho riešiť už dlhodobo,“ povedala dnes starostka Čunova Gabriela Ferenčáková.

„Vždy v lete, keď prídu horúčavy, sa však problém stáva akútnym. My v obci to sami nevyriešime, pretože príjazdová cesta k jazerám patrí hlavnému mestu. Oni musia navrhnúť a urobiť opatrenia, aby tam vznikla bezpečná parkovacia plocha pre autá i tie, ktoré okolo nich jazdia po hlavnej ceste,“ dodala starostka.

Pripomenula, že zaparkované autá nie sú jediný problém pre kúpajúcich sa i kompetentných. Kúpanie je totiž povolené len v „malom“ čunovskom jazere. Vo „veľkom“ by sa kúpať vôbec nemalo.

„Jazerá v Čunove a v Rusovciach už nie sú v ochrannom pásme vodného zdroja. To sa vyriešilo vybudovaním vodného diela Gabčíkovo. „Veľké“ jazero však stále spadá do oblasti chránenej prírody. Do „malého“ jazera je však zlý prístup, a tak kúpajúci sa dávajú prednosť „veľkému,“ hodnotí aktuálny stav starostka Ferenčáková.

„Keďže obec nie je vlastníkom jazier a všetkých pozemkov okolo, vrátane prístupových ciest, nemôže areál ani ohradiť, ani uzamknúť bránou,“ zdôraznila starostka Čunova.

Prečítajte si tiež: Kde v Bratislave sa môžete okúpať zadarmo? Pozrite sa, aké služby a vybavenie ponúkajú prírodné jazerá

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM