Alexandra Húsková Rôzne

Kúpaliská už navštívilo viac ako 120 tisíc ľudí. Bratislava ponúka zľavnené vstupné a cisterny s vodou na osvieženie

Letné počasie si môžeme užívať skutočne plnými dúškami. Hlavné mesto Slovenska zažije najbližšie dni horúčavy, magistrát dnes preto opäť pristavil cisternu s vodou na Hlavnom námestí. V Bratislave pribudne aj druhá cisterna, a to v piatok (7.8.) na Poštovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Kúpaliská už navštívilo viac ako 120 tisíc ľudí. Bratislava ponúka zľavnené vstupné a cisterny s vodou na osvieženie
Zdroj: TASR

„Chceme, aby sa počas víkendu mohlo osviežiť čo najviac ľudí,“ informovala hovorkyňa hlavého mesta Ivana Skokanová. Polievať budú aj ulice v centre a širšom centre mesta, ktoré by mali ochladiť vzduch a cesty.

Verejnosť môže od štvrtka (6.8.) využiť zľavu na vstup do Areálu zdravia na Zlatých Pieskoch. Cena lístka budú dve eurá pre každého návštevníka. Všetky opatrenia sú predbežne plánované do pondelka (10.8.).

Skokanová pripomína, že osvieženie ponúkajú aj mestské pitné fontánky, ktoré sú v správe mesta v ôsmich lokalitách – Panská ulica, Hviezdoslavovo námestie (dve fontány), Župné námestie, Námestie SNP, Hlavné námestie, Čitáreň u Červeného raka a Prašná bašta.

Letné počasie sa odrazilo aj na návštevnosti mestských kúpalísk. „Už teraz vieme, že návštevnosť kúpalísk bude túto sezónu vyššia ako minulý rok,“ povedal Jozef Chynoranský, riaditeľ mestskej organizácie STaRZ, ktorá spravuje mestské kúpaliská.

V júli sa ich návštevnosť vyšplhala takmer na rekordný počet, a to na viac ako 120 tisíc návštev. V porovnaní s minulým rokom, kedy v júli prišlo na kúpaliská asi 65 tisíc návštevníkov, ide o takmer dvojnásobok.

Medzi najčastejšie využívané patrí kúpalisko Rosnička, ktoré doteraz navštívilo viac ako 53 tisíc ľudí. Za ním nasleduje Areál Zdravia Zlaté piesky s návštevnosťou takmer 35 tisíc ľudí za sezónu 2015.

V porovnaní s minulým rokom sa zvýšila návštevnosť všetkých bratislavských kúpalísk.

Prečítajte si aj:

Počuli ste už o bio bazéne? Máme taký aj na Slovensku – Bio bazén Borovica

Na kúpalisku si netreba dávať pozor len pred slnkom. Kým sa vy kúpete, úradujú vreckári

Kde v Bratislave sa môžete okúpať zadarmo? Pozrite sa, aké služby a vybavenie ponúkajú prírodné jazerá

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM