Alexandra Húsková Kultúra

Kultúrne leto v Karlovej Vsi sa vydarilo

Viaceré z podujatí, ktoré predstavilo Kultúrne leto v Karlovej Vsi zaznamenalo rekordnú návštevnosť.Priemerná návštevnosť letného kina presiahla tristo návštevníkov, veľký úspech mal jazzový večer v Botanickej záhrade, ktorý má pokračovanie aj v septembri.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v Karlovej Vsi sa vydarilo
Zdroj: TASR

Letné kino v Líščom údolí predstavilo šesť filmov zo slovenskej a českej produkcie, pričom priemerná návštevnosť premietaní bola tristo divákov. Rekordnú návštevnosť mala česká klasika Samotáři, na ktorú prišlo približne päťsto návštevníkov.

„Letné kiná nie sú len o filmoch, ale najmä o atmosfére. Divákom sme zabezpečili tulivaky, deky, pivo sa čapovalo zo špeciálne upraveného trabanta, k dispozícii bolo občerstvenie, zadarmo sme ponúkali repelenty. Myslím, že práve tieto detaily sa ľuďom páčili,“ uviedla nová vedúca kultúry v Karlovej Vsi Adriana Majka.

Prečítajte si aj: Palec hore – Tančiareň v Líščom údolí v Karlovej Vsi

V programe si prišli na svoje aj deti, pre ktoré bolo každý týždeň pripravené putovné divadlo.

Vo vodárenskej záhrade sa pravidelne konali cvičenia jogy.

V Líčšom údolí sa uskutočnil súťažný koncert garážových kapiel, z ktorých najlepšia postúpila na pódium Karloveských hodov.

Mestská časť Karlova Ves v spolupráci s BKIS tiež obnovila tradíciu letných koncertov vážnej hudby v Botanickej záhrade. „Na posledný koncert prišlo viac než dvesto ľudí. Bol to obrovský úspech pre toto komorné podujatie. Na 13.9. sme preto pridali ešte jeden koncert, ktorý zároveň bude bodkou za kultúrnym letom,“ dodala Adriana Majka.

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM