Šport

Ktorí Slovanisti si zahrajú na šampionáte v Rusku? Takto to vidíme my!

Do štartu hokejových majstrovstiev sveta zostáva necelý mesiac a slovenská reprezentácia má v pláne ďalší prípravný kemp. V širšom kádri Zdena Cígera figuruje sedem hráčov zo Slovana Bratislava. Kto sa dostane do záverečnej nominácie?

Ilustračný obrázok k článku Ktorí Slovanisti si zahrajú na šampionáte v Rusku? Takto to vidíme my!
Zdroj: TASR

V minulom týždni sa Slováci predstavili vo Fínsku, kde však v obidvoch prípravných dueloch pohoreli (2:3, 1:6, pozn. red). Aktuálne si národný tím rozložil svoj „stan“ v Poprade, odkiaľ si vo štvrtok cígerovci odskočia do Košíc, kde si zmerajú sily s Ruskom a proti rovnakému súperovi nastúpia aj v piatok v Poprade.

Do hry určite zasiahnu aj siedmi hráči zo Slovana Bratislava. Ide o obrancov Michala Sersena, Ivana Švarného, Mislava Rosandiča a útočníkov Patrika Lušňáka, Pavla Skalického, Mareka Viedenského a Andreja Šťastného.

Práve na týchto hokejistov, ktorí v sezóne 2015/2016 hrali za belasých v KHL, sme si „posvietili“ a odhadli ich šance na záverečnú nomináciu.

Michal Sersen – 100 percent

Toto je istota! Tridsaťročný obranca patrí k najskúsenejším hráčom vo výbere Zdena Cígera a už má za sebou niekoľko významných podujatí. Ostrieľaný bek s citom pre rozohrávku, tvrdou strelou a dobrou pozičnou hrou, by v slovenskom drese nemal chýbať. Podľa nás si Serso na svetovom šampionáte zahrá!

Ivan Švarný – 90 percent

Aj rodák z Nitry je stabilným členom národného tímu a v Slovane sa predviedol v dobrom svetle. Švarný pomaly atakuje stovku štartov v slovenskom tíme a jeho tvrdá hra by mu mohla pomôcť k tomu, aby si ich vylepšil aj na MS v Rusku.

Mislav Rosandič – 20 percent

Člen bronzového tímu z vlaňajšieho juniorského šampionátu má našliapnuté k vydarenej kariére, čo potvrdzuje aj v tejto sezóne. Okrem toho, že nastupoval v drese Slovana, hral aj v Banskej Bystrici. Mislav je výborným „na puku“, má útočné chúťky, čo nie je na zahodenie. Jeho nominácia do Petrohradu by bola prekvapením, ale nie je to vylúčené.

Andrej Šťastný – 95 percent

Silový útočník odohral skvelé zápasy a aj vďaka nemu sa Slovan prebojoval do play off KHL. Andrej nazbieral v 43 dueloch 22 bodov a aj v príprave na MS dáva o sebe vedieť. V minulých rokoch mu miestenka na svetové šampionáty zakaždým ušla v poslednej chvíli. Tentoraz to tak nebude, teda aspoň podľa nás!

Marek Viedenský – 100 percent

Ďalšia tutovka do tímu Zdena Cígera! Aj keď Marek odštartoval sezónu vo štvrtom útoku, postupne sa vypracoval na lídra belasých a záver dohral v elitnej formácii Miloša Říhu. Netreba zabúdať, že Viedenský má skúseností zo zámoria, a je center, ktorých nemá Slovensko na rozdávanie. Preto by jeho miesto v zostave Slovenska malo byť samozrejmosťou.

Patrik Lušňák – 70 percent

Rýchlonohý útočník s tvrdou strelou sa prezentoval na minuloročnom šampionáte v Česku, kde zasiahol do šiestich duelov a zaznamenal jednu asistenciu. Aj on má za sebou celú sezónu v KHL, čiže získal ďalšie skúsenosti. Paťo patrí k hráčom mladej generácie, na ktorej chce Zdeno Cíger stavať. Dostane sa do kádra? Je to dosť pravdepodobné.

Pavol Skalický – 80 percent

V hre tohto mladíka nastal od úspešnej účasti na MS juniorov obrovský progres. Výborne fyzicky vybavený korčuliar zapadol do základnej zostavy Slovana a jeho dravosť bola príkladom pre všetkých. Okrem toho sa dostával do príležitostí a strelil šesť gólov. Tento mladík má len dvadsať rokov a štart na šampionáte by mu pomohol získať nové skúsenosti.

Prečítajte si aj: Kto sú žlto-čierny a kde sa narodil Martin Kližan? Zistite, či poznáte šport v Bratislave

Autor: Milan Hanzel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM