Alexandra Húsková Správy

Ktoré témy vás zaujali najviac? Pozrite sa na TOP 5 najčítanejších článkov

Jednotkou medzi článkami boli v tomto týždni nákupné centrá a pôvody ich názvov. Zaujala vás aj urbanistická súťaž na projekt zmeny Šafka a Fajnorovho nábrežia, mnohých potešili retro fotografie zimných radovánok v bratislavských uliciach a cyklisti hodnotili novú cyklotrasu na Štúrovej.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré témy vás zaujali najviac? Pozrite sa na TOP 5 najčítanejších článkov
Zdroj: Dnes24.sk

Aupark, Polus, Avion – odkiaľ pochádzajú názvy bratislavských nákupných centier?

Prvý väčší obchodný dom postavili v Bratislave v roku 1931. Bol ním päťpodlažný Dom služby českej obuvníckej firmy Baťa na Hurbanovom námestí. Najväčší rozmach nákupných centier zažívame v posledných rokoch, kedy ich počet už dávno prekročil desiatku. Viete, ako vznikli ich názvy?

Viac si prečítajte v článku: Aupark, Polus, Avion – odkiaľ pochádzajú názvy bratislavských nákupných centier?

Ako bude vyzerať Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie?

Pre riešenie priestorov Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia v Bratislave vyhlási mestská časť Staré Mesto verejnú anonymnú architektonicko-urbanistickú súťaž. Urobiť tak plánuje 26. januára. Informuje o tom staromestská samospráva na svojom webe.

Viac si prečítajte v článku: Ako bude vyzerať Šafárikovo námestie a Fajnorovo nábrežie? Samospráva vyhlasuje architektonic­kú súťaž

Pozrite si zimné radovánky Bratislavčanov na unikátnych retro záberoch

Zimy v minulom storočí boli tuhé a bohaté na snehovú nádielku. Dnes už lyžiarov za panelákom tak často nevidíme a rovnako tak ľadové plochy na sídlisku. Pozrite sa na unikátne zimné zábery zo sídlisk, Kamzíka, či Koliby – niektoré sú staré aj viac ako 50. rokov.

Viac si pozrite v článku: OBRAZOM: Pozrite si zimné radovánky Bratislavčanov na unikátnych retro záberoch

Nová Štúrova predstavuje cyklotrasu na európskej úrovni, stále je však čo zlepšovať

Cyklokoalícia je občianske združenie podporujúce rozvoj mestskej cyklistiky v Bratislave aj na Slovensku. Jej členmi sú najmä aktívni cyklisti, architekti a ľudia, zaoberajúci sa verejnými priestormi a podporujúci lepšie podmienky pre mestských cyklistov a chodcov v Bratislave.

Viac si prečítajte v článku: ROZHOVOR s Cyklokoalíciou

Čo sa bude diať okolo vás? Pozrite sa, čo majú bratislavské samosprávy naplánované v tomto roku

Výmena historickej dlažby a bezplatná wifi v Starom Meste, športpark Jama v Novom Meste, presunutie múzea do historickej školy v Devínskej Novej Vsi, či obnovenie vlakovej zastávky vo Vrakuni – to je len časť plánov starostov na rok 2016. Čo by ste si priali vo vašej mestskej časti vy?

Viac si prečítajte v článku: Pozrite sa, čo majú bratislavské samosprávy naplánované v tomto roku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM