Rôzne

Kto hodil Čumilovi na hlavu plávacie koleso? A prečo?

V centre Bratislavy sme dnes stretli dve mladé ženy, ktoré po uliciach a námestiach kráčali s veľkými nafukovacími kolesami. Podobný obraz by sme skôr očakávali niekde na kúpalisku či pri jazere. Dámy navyše kolesá dávali na krk sochám, máčali vo fontáne a fotili s nimi okoloidúcich. Vieme prečo.

Ilustračný obrázok k článku Kto hodil Čumilovi na hlavu plávacie koleso? A prečo?
Zdroj: Dnes24.sk

„Tieto kolesá už zajtra (vo štvrtok 8. 7. 2015 – pozn. red.) opúšťajú Bratislavu a smerujú do Trenčína, na festival Pohoda. Tam budú súčasťou prezentácie nášho projektu ĽudiaĽuďom.sk. Ešte predtým sa ale chceli rozlúčiť s hlavným mestom,“ vysvetlila nám PR manažérka neziskovky ĽUDIA ĽUĎOM Natália Báreková.

Známy darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, ktorý už sprostredkoval pomoc od viac ako 25-tisíc darcov v celkovej hodnote vyše milión eur tisíckam rodín a organizácií, používa symbol záchranného kolesa na svoju komunikáciu už niekoľko rokov. Tentokrát ho chce využiť aj na najznámejšom slovenskom hudobnom festivale.

„Každý návštevník, ktorý sa zastaví pri našom stánku, si môže urobiť selfie s kolesom a uverejniť ho spolu s hashtagom #‎ludialudomna­pohode‬ na sociálnej sieti. Tie najoriginálnejšie oceníme cenami od našich sponzorov,“ dodala projektová manažérka ĽudiaĽuďom.sk Elena Šingliarová.

Prostredníctvom selfie, teda vtipných fotografií samých seba, chce organizácia upozorniť na darcovský portál, na ktorom je momentálne uverejnených 446 výziev ľudí v núdzi, mimovládok, nadácií, cirkevných združení, samospráv i škôl, ktoré sa uchádzajú o podporu štedrých darcov.

Stánok ĽudiaĽuďom.sk nájdu návštevníci festivalu Pohoda v sektore mimovládnych organizácií. „Okrem selfie s kolesom budeme robiť s ľuďmi dobré skutky, no najmä s nimi chceme hovoriť o tom, ako sa dá efektívne pomáhať ľuďom v núdzi cez internet,“ povedala nám N. Báreková z ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Nafukovacie kolesá v Bratislave: Čo znamená táto kampaň?
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM