Nina Táborská Samospráva

Kto bude šéfovať mestským podnikom v Bratislave? Mesto uverejnilo uchádzačov, môžete hlasovať

Hlavné mesto uverejnilo na svojej oficiálnej webovej stránke životopisy a rozvojové projekty mestských podnikov kandidátov na post generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva v spoločnostiach OLO, Metro Bratislava, DPB a BVS, ktorí splnili formálne podmienky výberového konania.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude šéfovať mestským podnikom v Bratislave? Mesto uverejnilo uchádzačov, môžete hlasovať
Zdroj: TASR

„Odborná a široká verejnosť môže teraz bližšie spoznať všetkých 52 kandidátov a zároveň vyjadriť svoj názor na najvhodnejšieho kandidáta a najkvalitnejší rozvojový plán firmy aj v ankete,“ priblížil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal a zdôraznil, že aj toto je spôsob ako priblížiť výberové konanie Bratislavčanom.

Informácie o kandidátoch sú roztriedené podľa jednotlivých podnikov a umiestnené do štyroch samostatných bannerov na hlavnej stránke.

Výberové konania sú jedným z opatrení, ktoré primátor realizuje Ivo Nesrovnal.

Ďalšie stretnutie výberovej komisie sa uskutoční 7. septembra 2015. Definitívnemu výberu bude predchádzať verejná prezentácia uchádzačov. Víťazov výberových konaní bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo na najbližšom zasadnutí koncom septembra.

Na výberovom procese mesto spolupracuje s neziskovou mimovládnou organizáciou Transparency International Slovensko. TIS plánuje po ukončení práce výberovej komisie pripraviť z celého výberového procesu hodnotiacu správu s odporúčaniami pre rozhodovacie procesy v samosprávach na Slovensku.

Kto by mal šéfovať Dopravnému podniku?

Do užšieho výberu na pozíciu Generálny riaditeľ a Predseda predstavenstva spoločnosti Dopravný podnik Bratislava sa dostalo 17 kandidátov. Z toho na zozname figurujú aj traja bývalí generálni riaditelia DPB – Ľubomír Belfi (aktuálny riaditeľ DPB), Róbert Kadnár (z funkcie odišiel pre tender na dodávku 240 veľkokapa­citných autobusov) a Pavel Derkay, ktorý v tom čase nastúpil namiesto R. Kadnára (bývalý šéf divízie Autobusy).

Zoznam všetkých kandidátov nájdete TU. Kto je podľa vášho názoru na základe predloženého projektu a životopisu najlepším kandidátom? Hlasovať môžete na stránke magistrátu. Rovnako tak aj za kandidátov spoločností OLO, Metro Bratislava a BVS.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM