Samospráva

Kratochvílovej kampaň na primátorku zaplatí strana Sieť z bankového úveru

Po rôznych dohadoch napokon dnes strana Sieť predstavila svoju oficiálnu kandidátku na primátorku Bratislavy Tatianu Kratochvílovú. Podporia ju aj SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Ilustračný obrázok k článku Kratochvílovej kampaň na primátorku zaplatí strana Sieť z bankového úveru
Zdroj: TASR

Tatiana Kratochvílová oznámila dnes svoju kandidatúru za primátorku Bratislavy. O funkciu sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať s podporou strán Sieť, SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS.

„Bratislavská radnica dnes potrebuje kombináciu odbornej skúsenosti a dostatočnej vzdialenosti od sveta politických strán. A v osobnosti pani Kratochvílovej sme túto kombináciu našli v ideálnej kvalite. Pani Kratochvílová je ten pravý výber pre Bratislavčanov,“ vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Radoslav Procházka (Sieť). Zvolenie Kratochvílovej by podľa neho prinieslo Bratislave osoh. „Má všetky predpoklady, aby úrad zvládla kompetentne a s noblesou,“ doplnil Procházka.

Kratochvílová prijala kandidatúru aj preto, že ju oslovila myšlienka Siete o jednoduchom a užitočnom štáte. Riešiť mieni dopravnú situáciu v hlavnom meste, ako aj verejný priestor. Treba podľa nej myslieť viac na starších, matky s deťmi aj hendikepovaných. V prípade zvolenia sa mieni usilovať o užšiu spoluprácu magistrátu s mestskými časťami. Jednou z tém, ktorú chce Kratochvílová riešiť, je aj odpadové hospodárstvo a čistota verejného priestoru. Predvolebnú kampaň zaplatí kandidátka zo zdrojov Siete, ktorá si zobrala bankový úver.

Kratochvílová je šéfkou odboru dopravy na radnici v mestskej časti Staré Mesto a má s mestským plánovaním skúsenosti. V minulosti riadila cestné hospodárstvo aj na bratislavskom magistráte ešte za primátorovania Andreja Ďurkovského (KDH). Neskôr bola tajomníčkou klubu OĽaNO Igora Matoviča a asistentkou poslankyne Márie Ritomskej.

Komunálne voľby budú 15. novembra. Strany majú podať kandidátky do 21. septembra. Za primátora Bratislavy kandiduje Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru-SD), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH), Ivo Nesrovnal (nezávislý, nedávno vystúpil z SDKÚ-DS) a Miroslav Dragun z občianskeho združenia Nie ropovodu.

Procházka si nemyslí, že ďalší pravicový kandidát zvyšuje šance súčasného primátora Ftáčnika na úspech. „My tu máme pravú stredopravú zostavu bratislavských strán so silným kandidátom. Bratislavčania doteraz mali na výber medzi faktickým kandidátom vládnej strany Smer, pánom Ftáčnikom a faktickým kandidátom KDH, pánom Kňažkom. Mne ako rodenému Bratislavčanovi sa mi zdal tento výber obmedzený,“ povedal Procházka. Podporu Kratochvílovej dnes vyjadrili okrem Procházku aj zástupcovia strán Most-Híd, SaS a SDKÚ-DS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM