Rôzne

Kráľovstvo husaciny otvorí svoje brány v Slovenskom Grobe

Kráľovský zážitok všetkým pocestným zaručí kvalitná husacina v dobovej krčme, kráľovská hostina a doboví remeselníci. Po dedine prejde aj sprievod Márie Terézie.

Ilustračný obrázok k článku Kráľovstvo husaciny otvorí svoje brány v Slovenskom Grobe
6
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavský samosprávny kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism pozývajú všetky meštianky aj mešťanov do Kráľovstva husaciny. Už po druhýkrát sa Slovenským Grobom prejde sprievod Márie Terézie 2. septembra.

Kráľovstvo husaciny

„Slovenský Grob bol Máriou Teréziou vyhlásený za Kráľovstvo husaciny minulý rok a tento rok sa Mária Terézia aj so sprievodom príde pozrieť, ako sa kráľovstvo rozvíja. Každého návštevníka čaká kráľovská hostina a kráľovská zábava,“ zhrnul predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Slovenský Grob bol začiatkom minuloročného septembra korunovaný za Kráľovstvo husaciny Máriou Teréziou. Tá sa po roku aj so svojím sprievodom vydá na kontrolu husacej monarchie. Stane sa tak už 2. septembra o 14:00 hod.. Na námestí v Slovenskom Grobe tak na všetkých čaká bohatý hudobný aj kultúrny program, ktorého súčasťou bude dobová krčma, kráľovská hostina a korunovácia Kráľa husaciny Máriou Teréziou.

Na podujatí vystúpia DFS Čečinka, Malalata Balkan beats, Vajnorský okrášľovací spolok, Družina, Klnka a Kochanski, Čarovné ostrohy Rockom krokom a večer v Slovenskom Grobe uzavrie zábavu skupina Polemic. Súčasťou podujatia bude aj XVII. Deň otvorených husacinárskych prevádzok a tradičný remeselný Farm Fest.

„Slovenský Grob bude druhého septembra žiť nielen husacinou, ale celým stredovekom. Kráľovský zážitok všetkým pocestným zaručí v Kráľovstve husaciny dobová krčma, kráľovská hostina a doboví remeselníci. Kráľovstvo husaciny tak opäť ponúkne jedinečný zážitok a predstaví špecifickú gastronómiu regiónu,“ uzavrel výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Organizátormi kultúrneho podujatia Kráľovstvo husaciny sú Bratislavský samosprávny kraj, Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM