Nikola Richterová Samospráva

Krajských poslancov čaká dnes rokovanie: Témou aj úzka spolupráca s rakúskym Burgenlandom

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) by chcel pri cezhraničných projektoch aj v ďalších rokoch úzko spolupracovať so Spolkovou republikou Burgenland. Spoluprácu má deklarovať písomná dohoda o spolupráci oboch samosprávnych celkov, ktorú budú dnes schvaľovať poslanci Bratislavského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Krajských poslancov čaká dnes rokovanie: Témou aj úzka spolupráca s rakúskym Burgenlandom
Zdroj: TASR

Okrem tejto dohody o spolupráci bude témou dnešného rokovania zastupiteľstva BSK takisto odpočet aktivít kancelárie samosprávneho kraja v Bruseli v roku 2014. Poslanci majú taktiež schváliť dotácie z rozpočtu kraja, ktoré sa navrhujú v celkovej výške 223.000 eur. Budú sa zaoberať aj plnením Akčného plánu pri realizácii úloh vyplývajúcich z Programu sociálneho a hospodárskeho rozvoja na roky 2014 – 2020.

Jedným z bodov rokovaní bude taktiež návrh na likvidáciu akciovej spoločnosti 1. župná, ktorú kraj založil ešte v roku 2008 na spravovanie pozemkov v Petržalke, kde mala vyrásť multifunkčná hala. Z plánov na výstavbu sa napokon upustilo a z 1. župnej sa stala spoločnosť, ktorá nevykonáva podnikateľskú činnosť prinášajúcu zisk.

Akciová spoločnosť je každoročne v strate, k 31. decembru 2013 predstavoval deficit viac ako 5.018.000 eur, v priebehu roka 2014 sa strata zvýšila podľa odhadov o ďalších 22.000 eur. Aktívom spoločnosti ostali pozemky v Petržalke, aktuálny zostatok na účte, ktorý je vo výške 5900 eur a drobný hmotný majetok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM