Krimi

Krajský súd rozhodol: Muž, ktorý dobodal 37-ročného Braňa, zostáva vo väzbe

Krajský súd zamietol žiadosť Nishita o prepustení do domáceho väzenia. Ind, ktorý vlani v októbri dobodal 37-ročného Bratislavčana, tak naďalej zostáva vo väzbe.

Ilustračný obrázok k článku Krajský súd rozhodol: Muž, ktorý dobodal 37-ročného Braňa, zostáva vo väzbe
Zdroj: Facebook.com/Polícia Slovenskej republiky

Ind so slovenským občianstvom Nishita T., ktorý je obvinený z vraždy 37-ročného Branislava a hrozí mu trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov, napokon naďalej zostáva vo väzbe.

Minulý týždeň však všetko vyzeralo inak. Informovali sme vás, že Okresný súd v Bratislave I púšťa Nishitu na slobodu. Ind totiž požiadal o prepustenie do domáceho väzenia s tým, že bude nosiť monitorovací náramok a odovzdá svoj cestovný pas.

Sudca obvinenému vyhovel a pustil ho na slobodu s podmienkou, že bude fungovať pod dohľadom probačného a mediačného úradníka. Súd tak rozhodol na základe článku 5 odsek 3 Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd.

Zostáva vo väzbe

Prokurátor ale podal proti rozhodnutiu okresného súdu sťažnosť. „Krajský súd v Bratislave uznesením zo dňa 29. 3. 2018 zrušil uznesenie okresného súdu zo dňa 8. 3. 2018 a žiadosť obvineného zamietol a väzbu nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Odvolací súd sa nestotožnil s dôvodmi súdu 1. stupňa ohľadom možnosti nahradenia väzby. Rozhodnutie je právoplatné, obvinený zostáva vo väzbe,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Informuje o tom portál Noviny.sk.

Krvavá dráma

K vražde došlo 7. októbra neďaleko Hviezdoslavovho námestia. Na 37-ročného Branislava po hádke zaútočil 37-ročný Nishit, pôvodom z Indie so slovenským občianstvom. Braňa bodol 4-krát nožom do oblasti krku. Napriek snahe ľudí a záchranárov svojim zraneniam na mieste podľahol. Po útoku zostal zranený aj jeho kamarát z Ukrajiny.

Vrah z miesta ušiel, ale po niekoľkých minútach ho polícia pod vplyvom alkoholu chytila neďaleko Michalskej brány. Nishit bol ozbrojený, mal pri sebe dva nože a boxer. Útočníka neskôr obvinili z vraždy a ťažkého ublíženia na zdraví.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM