Maros Palesch Rôzne

Kraj pripravil pre seniorov Župnú olympiádu

Bratislavská župa pripravila prvý ročník športového podujatia pre seniorov zo zariadení v pôsobnosti kraja aj hlavného mesta. Župná Olympiáda seniorov sa uskutoční v sobotu 15. októbra, seniori budú súťažiť o takmer meter vysoký putovný pohár predsed

Celkovo bude súťažiť 60 účastníkov, náhradníkov bude desať. Vstupenkou na podujatie bude za každý zúčastnený tím aj domáci pečený koláč, ktorý bude tiež súťažiť v kategórii o najlepší župný koláčik. ** „Cieľom podujatia je poskytnúť mobilným seniorom hravou formou príležitosť na športovanie, pohyb a tiež zábavu. Do súťaže zapájame okrem krajských aj mestské zariadenia, aby sa vytvorila nová silná tradícia. Seniori si tak môžu porovnať svoje sily,“** povedal bratislavský župan Pavol Frešo. Podujatie je podľa neho zároveň príležitosťou stretnúť sa so seniormi mimo svojich domovských zariadení.

Župná olympiáda seniorov sa bude konať v sobotu 15. októbra od 9:00 na SOŠ Na pántoch v Bratislave. Jednotlivci aj tímy budú súťažiť v šiestich vybraných disciplínach, ktoré sú šité na mieru ich schopnostiam. Súťažné disciplíny budú petang, štafetová chôdza, vrh kriketovou loptičkou, kop do bránky alebo hod do basketbalového koša, preťahovanie lana a štvorboj.

Do podujatia sa prihlásilo 10 súťažných družstiev zo zariadení v správe Bratislavského samosprávneho kraja a zariadení spadajúcich pod hlavné mesto. Konkrétne sú to Mestské centrum sociálnych služieb Modra, Ružinovský domov seniorov v Bratislave, Domov pri kríži, Domov jesene života, DSSaZPS na Hrnčiarskej v Pezinku, Domov seniorov Lamač, Zariadenie opatrovateľskej služby Modra, DSS ZpS Kaštieľ v Stupave a DSS a ZPS Rača.

Zdroj + foto: BSK, Iveta Tyšlerová

seniori
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM