Správy

Kraj chce prevziať do správy polikliniku na Tehelnej ulici

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) má záujem prevádzkovať polikliniku na Tehelnej ulici v bratislavskom Novom Meste. Riaditeľ Úradu BSK a lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný informoval, že BSK požiadal Ministerstvo hospodárstva (MH) SR o možnosť prevziať polikliniku do svojej správy.

Ilustračný obrázok k článku Kraj chce prevziať do správy polikliniku na Tehelnej ulici
Zdroj: Dnes24.sk

Poliklinika patrila pod Fond národného majetku (FNM). Po jeho zrušení k 31. decembru 2015, ktoré 12. novembra minulého roka schválili poslanci NR SR, určilo MH SR ako právneho nástupcu fondu akciovú spoločnosť MH Manažment. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení rezortu hospodárstva.

Hovorkyňa rezortu Miriam Žiaková potvrdila, že sa ministerstvo bude žiadosťou zaoberať.

Prípadné zverenie polikliniky do správy kraja by podľa lekára BSK umožnilo zveľadiť zdravotnícke zariadenie. Potičný upozornil tiež na to, že kapacita a potenciál polikliniky v súčasnosti nie sú naplnené, keďže lekári nemajú istotu, ako bude poliklinika v budúcnosti fungovať.

„Ak by sme ju dostali do správy, určite by sme ju prevádzkovali tak, ako polikliniku v Karlovej Vsi,“ zdôraznil Potičný.

Prečítajte si aj: Poliklinika v Karlovej Vsi dostala nový plášť. Vnútorné priestory sa budú rekonštruovať v tomto roku + foto

Uistil ďalej, že kraj by aj v prípade polikliniky v Novom Meste urobil opatrenia na obnovu komplexu, ktoré prijal v súvislosti s poliklinikou v Karlovej Vsi. Tú chce do roku 2017 kompletne zrekonštruovať, v prvej etape v druhej polovici roka 2015 vymenil strechu a okná a budovu zateplil.

Polikliniku na Tehelnej ulici začali stavať v roku 1976. Svoju činnosť začalo zdravotnícke zariadenie v auguste 1986 ako časť Ústavu národného zdravia mesta Bratislavy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM