Maros Palesch Krimi

Kradli v reštaurácii

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 16.07.2011. Policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po podozrivých osobách vyznačených na fotografiách. Dve ženy na fotografiách sú podozrivé z prečinu krádeže.

Tohto skutku sa mal dopustiť v súčasnosti neznámy páchateľ tým, že dňa 14.07.2011 v čase približne o 16.06 h v Bratislave na Gorkého ulici v priestoroch jedného z reštauračných zariadení. Neznámy páchateľ tam odcudzil bez použitia násilia peňaženku z kabelky, ktorú mala 38 ročná poškodená prevesenú cez plece. Poškodenej tak bola spôsobená škoda vo výške 160,–€.

V súvislosti so spáchaním tohto skutku bol zabezpečený kamerový záznam, pričom na tomto vidieť, že do priestorov reštaurácie vchádza žena bielej pleti, vek približne 25 rokov, výška cca. 170 cm, štíhla postava, vlasy dlhé po plecia, farby špinavý blond, zopnuté do tzv. konského chvostu, na vlasoch nasadené slnečné okuliare, na sebe má oblečené biele tričko, modré trojštvrťové rifle, v ľavej ruke drží modrú igelitku a čiernu kabelku. Postaví sa do radu pri pulte a obzerá sa okolo seba.

V krátkom časovom odstupe vchádza do priestorov reštaurácie ďalšia žena vo veku približne 30 rokov, výška cca. 175 cm, štíhlej postavy, bielej pleti, čierne vlasy dlhé po lopatky, zopnuté bielou sponkou, na očiach slnečné okuliare, na sebe má slaboružovú blúzku na ramienkach, modré trojštvrťové rifle, cez pravé plece krížom cez telo na ľavý bok prevesenú čiernu kabelku, v pravej ruke drží nejakú brožúrku. Táto žena sa pri vchode taktiež obzerá, následne prejde tiež k pultu.

Žena v bielom tričku následne pomedzi ľudí pred pultom prejde za poškodenú, potom sa za ňu postaví aj druhá popísaná žena, ktorá telom zacláňa ostatným osobám. Pri tom ako poškodená s táckou v ruke odchádza od pultu, žena v bielom tričku jej siaha do kabelky, pričom si ruky kryje svojou kabelkou a igelitkou a spolu s poškodenou odchádza od pultu, pričom počas tohto jej z kabelky odcudzí peňaženku. Druhá žena ich nenápadne nasleduje. Obe ženy následne reštauráciu opúšťajú.

V súvislosti so spáchaním uvedeného skutku Vás žiadame o pomoc pri zistení totožnosti podozrivej osoby na základe fotografií zo záznamu z priemyselných kamier umiestnených v reštauračnom zariadení .

Akékoľvek informácie, ktoré by mohli viesť k vypátraniu podozrivých osôb, nám môžete oznámiť na bezplatné číslo polície 158, alebo na čísle 09610 31 705 – OO PZ Bratislava Staré mesto – stred, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Zdroj + foto: KR PZ Bratislava, František Peczár

LOPKARKY
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM