Samospráva

Nepokosená tráva vyvolala v Petržalke vlnu emócií. Mestská časť sa snaží situáciu postupne riešiť

Počas mája sa stali z trávnikov bujné porasty a nervozita ľudí stúpala priamo úmerne s rastúcimi bylinami.

Ilustračný obrázok k článku Nepokosená tráva vyvolala v Petržalke vlnu emócií. Mestská časť sa snaží situáciu postupne riešiť
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petržalka sa počas mája zmenila takmer na „džungľu“. Z trávnikov sa stali bujné porasty s vysokou trávou a nervozita ľudí stúpala priamo úmerne s rastúcimi bylinami.

Doháňajú resty z mája

Mestská časť Bratislava Petržalka vysvetľuje nepríjemnú situáciu tým, že počas výdatných dažďov sa nekosilo, pretože vysokou mokrou trávou by sa upchávali kosačky.

„Všetci vlastníci pozemkov, ako aj dodávateľské firmy, či naša vlastná VPS v Petržalke, ale i po celom Slovensku majú problémy s nepokosenou trávou z dôvodu výdatných dažďov počas celého mesiaca máj. Všetci doháňajú zameškané z mája,“ argumentuje v týchto dňoch Petržalka, ktorá sa medzitým postupne pustila so kosenia trávnatých plôch.

Už začiatkom týždňa boli pokosené školské dvory a areály všetkých 24 materských škôl, 9 základných škôl, 54 areálov verejných detských ihrísk, Sad Janka Kráľa, ktorého pokosenie trvalo až 5 dní. Pokosená je už aj Pápežská lúka vďaky, celé Lúky VII a VIII, Tyršovo nábrežie, Tupolevova, časť Iljušinovej, Markova a Starhradská.

Tento týždeň by mala byť dokončená už aj kosba na Romanovej, Ambroseho, Osuského a Hrobákovej ulici. Postupne sa kosí Gessayova a Medveďovej ulica.

Pozemky viacerých vlastníkov

„Chápeme, že sa ľudom môže zdať nelogické, že jedna lúka je pokosená a druhá nie, ale vzhľadom na rozdelenie si každý vlastník kosí svoju časť a nie vždy je možné kosenie viacerých vlastníkov a dodávateľov zosúladiť tak, aby bola kosba vykonaná približne v rovnakom čase,“ vysvetľuje mestská časť.

Petržalka má totiž viacero pozemkov s rôznymi vlastníkmi a tým pádom aj rôznymi zodpovednými za kosenie trávy. Časť pozemkov patrí mestskej časti Petržalka, ďalšie patria Hlavnému mestu Bratislava alebo súkromným vlastníkom.

Kosenie trávy v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM