Nina Táborská Krimi

Kontrola totožnosti sa pre policajta neskončila dobre. Zdrogovaný Bratislavčan mu pomliaždil panvu

Počas stredy sa na autobusovej zastávke v bratislavskej Petržalke odohral incident medzi mladým Bratislavčanom a políciou. Od muža policajti žiadali, aby predložil doklady totožnosti. Bratislavčanovi sa to však nepáčilo a bežná kontrola sa skončila pomliaždenou panvou u jedného z policajtov.

Ilustračný obrázok k článku Kontrola totožnosti sa pre policajta neskončila dobre. Zdrogovaný Bratislavčan mu pomliaždil panvu
Zdroj: TASR

Ako nás informovala policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V obvinil 33-ročného Michala J. z Bratislavy zo včerajšieho útoku na verejného činiteľa. Muž bol navyše pod vplyvom pervitínu.

„V súčasnosti už obvineného muža v noci z utorka na stredu zastavila hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave na Budatínskej ulici pri zastávke autobusov v blízkosti hypermarketu. Tam na jedného z príslušníkov PZ zaútočil fyzicky potom, čo bol vyzvaný, aby od svojho nevhodného správania sa počas výkonu kontroly jeho totožnosti upustil,“ vysvetlila hovorkyňa.

Keďže podľa slov polície muž na výzvy nereagoval, policajti použili voči Bratislavčanovi donucovacie prostriedky, pričom aj v priebehu ich použitia sa muž správal naďalej agresívne a kládol aktívny odpor. „Útok na príslušníka PZ si vyžiadal lekárske ošetrenie, podľa vyjadrenie lekára muž policajtovi spôsobil pomliaždenie v oblasti panvy,“ dodala Kurucová.

Obvinený sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia do času, kedy sudca rozhodne o vzatí do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Prečítajte si tiež: Opitý a bez vodičáku! Mladý Bratislavčan skončil so svojím autom prevrátený na boku

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM