Tomáš Stupavský Rôzne

Koniec stravovania na stanici? Vo vlakoch RegioJet sa dokážete najesť za šokujúco nízke ceny

Súkromný dopravca RegioJet v nedeľu oficiálne prvýkrát vypustil svoje vlaky na novej trase Bratislava – Žilina – Košice. Nových zákazníkov chce prilákať ponukou komfortného cestovania a nízkymi cenami. Ľudia si tak môžu za lacno kúpiť nielen lístok, ale dokonca aj jedlo a pitie.

Ilustračný obrázok k článku Koniec stravovania na stanici? Vo vlakoch RegioJet sa dokážete najesť za šokujúco nízke ceny
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Kofola za 60 centov, minerálka za 50 centov, fľaškové pivo za 80 centov, koláč za 40 centov, to všetko sa nachádza v jedálnom lístku, ktorý poskytuje RegioJet každému cestujúcemu. Súkromná spoločnosť, ktorá patrí pod firmu Student Agency avizovala, že jednoducho chce pozdvihnúť kultúru cestovania.

„Našim cieľom je poskytnúť zákazníkom služby, ktoré si naozaj zaslúžia. Ceny občerstvenia sme prispôsobili tomu, aby si ich mohol dovoliť skutočne každý zákazník. Chceme zmeniť zvyk, že ľudia si doteraz museli kupovať bagety na stanici, pretože jedálenský voz bol pre nich pridrahý. Odteraz sa budú môcť pohodlne najesť priamo vo vlaku,“ povedal majiteľ spoločnosti Student Agency Radim Jančura.

Veľkou a očakávanou novinkou v žltých vlakoch je prítomnosť stevardiek v každom vozni. Cestujúci priznali, že ich milo prekvapilo, keď im mladé slečny ponúkli zadarmo kávu, nealko, noviny alebo časopisy. Okrem týchto vecí si ľudia môžu kúpiť za lacno bagety alebo croissanty. Čiže zákazníci nie sú odkázaní iba na jedálenský vozeň.

Ten však tiež ponúka niekoľko vychytáviek, ktoré by ste rozhodne vo vlaku nečakali. Napríklad sushi, kuracie hot mango alebo jazmínovú ryžu.

Čo sa týka predaja alkoholických nápojov tam sa treba možno zamyslieť, či sa vďaka nemu nezvýši počet opitých cestujúcich vo vlaku. Pretože suma 80 centov za pol litrové pivo alebo 0,2 litra vína za 1,80 eura to sú skutočne prijateľné ceny ak si chcete spríjemniť cestovanie alkoholom.

No treba uznať, že RegioJet chce zmeniť doterajšie cestovanie na Slovensku a ponúknuť cestujúcim služby, ktoré im doteraz ďalší dopravcovia neposkytovali.

Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých jedál a nápojov, ktoré je možné si v žltých vlakoch kúpiť:

Jedlo/nápoj Cena
Kofola originál 0,5 l 0,60 EUR
Rajec 0,75 l 0,50 EUR
Horúca čokoláda 0,40 EUR
Svijany 13-stupňové 0,5 l 0,80 EUR
Biele polosuché – Rizling rýnsky 0,187 l 1,80 EUR
Šunkovo-syrový croissant 0,80 EUR
Cestovinový šalát 250 g 2,00 EUR
Sushi set 260 g 3,20 EUR
Panini mozzarella 202 g 2,80 EUR
Maďarský bravčový guláš 300 g 4,00 EUR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM