Kultúra

Koncerty, divadlo a program na námestí. Zábava v Bratislave pokračuje aj počas pracovného týždňa

Užite si Deň európskych jazykov, skvelé české divadlo s hudbou Jakuba Prachaře a Vojtu Dyka alebo choďte do galérie aj s kočíkom.

Ilustračný obrázok k článku Koncerty, divadlo a program na námestí. Zábava v Bratislave pokračuje aj počas pracovného týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Oslávte Deň európskych jazykov

Európska únia disponuje skutočným jazykovým bohatstvom, používa sa v nej 24 úradných jazykov a viac ako 60 regionálnych alebo menšinových jazykov. V centre Bratislavy si môžete pozrieť divadelné prestavenia, stánky, hry, krátke filmy v ôsmych jazykoch, ale aj víťazov speváckych súťaží.

Pondelok / Hviezdoslavovo námestie / od 9:00 do 13:00 hod. / Vstup voľný

Rockujte vo Fuge

Prvý zo štvorice koncertov Real Something Series predstaví mladé kapely z Bristolu Chiyoda Ku a Memory of Elephants. Obidve si tento rok zahrali na prestížnom festivale ArcTanGent, obidve balansujú na hrane math-rocku – prví s prvkami post-rocku, druhí noisu.

Utorok / klub Fuga, Námestie SNP / 20:00 hod. / Vstupné 18 eur

Počúvajte hudbu dneška

Cyklus koncertov Hudba dneška v SNG. Ich myšlienka vznikla v roku 2011 zo spolupráce SNG a umeleckého vedúceho súboru VENI ensemble Daniela Mateja. Tretí zo štyroch tohtoročných koncertov cyklu súčasnej hudby bude venovaný vokálnej tvorbe Maurizia Kagela a Meredith Monk.

Streda / Slovenská národná galéria / 18:00 hod. / Vstupné 2 a 4 eurá

Pozrite si českú inscenáciu roka

Inscenácia La Putyka je inšpirovaná francúzskym novým cirkusom, vychádza však z českých reálií „hospodského“ života. Jedinečný divadelný projekt je kombináciou akrobacie, tanca a športu. Predstavenie dopĺňa fantastická živá hudba tria Vojtěch Dyk, Andrej Rády a Jakub Prachař.

Štvrtok / DPOH Mestské divadlo / 20:00 hod. / Vstupné 12 a 15 eur

Zájdite do galérie aj s kočíkom

Galéria mesta Bratislavy pozýva mamičky na materskej dovolenke na zaujímavý cyklus prednášok a tvorivých dielní venovaných umeniu. Príďte si oddýchnuť a vybočiť z domáceho kolotoča. O detičky bude počas trvania programu postarané, takže môžete venovať čas aj sebe. Na program je potrebné sa prihlásiť, najneskôr deň vopred na adrese vzdelavanie@gmb.sk.

Piatok / Mirbachov palác, Františkánske námestie / 10:00 hod. / Vstupné 4 eurá

Karloveské hody 2016

Už v piatok odštartujú Karloveské hody 2016 s pestrým kultúrnym programom. Na námestí sv. Františka postavia hodový strom a zahrá skupina Senioranka. Hodový sprievod do Líščieho údolia s dychovou hudbou Račianka poputuje po 17:00 hod. Cez víkend na vás čakajú na vás Funny Fellows, The Rockefellas, Fragile, Viva Oldies Party, Funkiez, Prešporskí junáci, Karloveská komunitná ulička, ohňová show, Karlsdorf Platz aj hodová zábava v Kamel klube.

Piatok až nedeľa / Námestie sv. Františka, Líščie údolie / začiatok – piatok 15:00 hod.

Dni zelá v Stupave

Posledný septembrový deň a prvý októbrový víkend v roku už tradične patrí kapuste, ktorú Záhoráci volajú zelé. Festival sa snaží zachovávať tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré sú známe svojou špecifickou chuťou. Akcia bude už po jubilejný dvadsiatykrát magnetom pre milovníkov kapusty, tradičného remeselného jarmoku a hudobných lahôdok.

Piatok až nedeľa / Stupava / začiatok – piatok 12:00 hod.

Čítajte aj: TOP 5 tém týždňa: nová rozhľadňa, vykoľajená električka, búranie Bezručovej aj párty u Rada

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM