Alexandra Húsková Rôzne

Koncert na podporu zachovania Pečnianskeho lesa spojí viaceré organizácie

Koncertom na Námestí SNP budú občianske združenia a iniciatívy z Bratislavy, ale aj celého Slovenska, protestovať proti zámene Pečnianskeho lesa. Nedávno súd potvrdil zámenu dvadsaťštyri hektárov lesa v Bratislave na brehu Dunaja za rovnakú výmeru v Šiatorskej Bukovinke.

Ilustračný obrázok k článku Koncert na podporu zachovania Pečnianskeho lesa spojí viaceré organizácie
Zdroj: TASR

Viac ako desať občianskych združení a iniciatív sa rozhodlo zorganizovať koncert na podporu Pečnianskeho lesa. Na námestí SNP v Bratislave zahrajú kapely a vystúpia zástupcovia občianskych združení.

Prevod pozemkov pod Pečnianskym lesom prebehol na neznáme občianske združenie Človek a strom, za ktorým údajne stojí developerská skupina.

Výsledkom všeobecného odporu voči spomínanej zámene sú početné výzvy smerované k Lesom SR, aby podali voči škandalóznemu rozsudku odvolanie. Podporu takémuto kroku vyjadrila aj mestská časť Petržalka, ktorá uznesením zásadne odmieta akékoľvek „kšeftovanie“ s Pečnianskym lesom, teda so zeleňou v širšom centre Bratislavy.

Prečítajte si aj: Desiatky hektárov Pečnianskeho lesa ukradli priamo pod oknami parlamentu

Koncert sa koná 9. decembra o 17:30 hod na Námestí SNP v Bratislave.

„Každý súdny človek jasne vidí, že aktivita pána Andreja Šošoku z občianskeho združenia Človek a strom strašne smrdí a je to veľká černota, za ktorou jednoznačne cítiť zvrátené chúťky pahltného developera, ktorý okrem plánovaných lavičiek zrejme už jasne vidí možnosť dopriať bratislavským zbohatlíkom a politickej verchuške lukratívne miliónové bývanie na brehu Dunaja s jedinečným výhľadom na hradný kopec. Je však neprípustné, aby si súdy v takýchto prípadoch rozhodovali, ako sa im zachce,“ uviedol Oliver Kríž, predseda iniciatívy Mladá Bratislava.

Koncert na podporu Pečnianskeho lesa podporili a organizujú tieto občianskej združenia a iniciatívy: Lesoochranárske zoskupenie VLK, SOS Bratislavský hrad, OZ Hrad-Slavín, Naše Karpaty, Mladá Bratislava , OZ Bratislavské rožky, OZ Za lepšiu Kolibu, Slovenská aliancia ochrancov zvierat, Iniciatíva Zachráňme Železnú Studienku, Iniciatíva Cyklokuchyňa, Projekt Bratislava, Alojz Hlina.

Prečítajte si aj: Pečniansky les obeťou zločinu? Súd potvrdil prevod pozemkov pod lesom na občianske združenie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM