Ľuba Lesná Samospráva

Komunálne voľby: Do nedele sa musia odovzdať kandidátne listiny

Kandidátne listiny do komunálnych musia politické strany, hnutia, či nezávislí kandidáti odovzdať najneskôr túto nedeľu 21.septembra. V piatok tak urobil Milan Kňažko aj Pavel Nechala.

Ilustračný obrázok k článku Komunálne voľby: Do nedele sa musia odovzdať kandidátne listiny
Zdroj: TASR

Kňažko, občiansky kandidát na primátora Bratislavy, spolu s listinou odovzdal aj petíciu s podpismi občanov, ktorí sa tak vyslovili za jeho kandidatúru. Od začiatku augusta zozbieral 145 petičných hárkov, na ktorých bolo vyše 2000 podpisov.

Kandidátnu listinu s 800 podpismi odovzdal na Miestnom úrade v Petržalke aj Pavel Nechala, ktorý sa zase uchádza o post starostu Petržalky.

Odovzdaním podpisov sa podľa Kňažka skončila prvá etapa. „V druhej bude potrebné jasne deklarovať program, to, čo Bratislava potrebuje a to, ako by mal svoju funkciu plniť jej primátor,“ vysvetlil.

Pavel Nechala tiež kandiduje ako občiansky kandidát, hoci on ašpiruje na inú funkciu, a to na funkciu starostu Petržalky. V starostovskom kresle chce presadzovať každý dobrý nápad bez ohľadu na politickú príslušnosť predkladateľa. Občania Petržalky podľa neho očakávajú riešenia svojich problémov, nie bezobsažné konflikty. Podľa Nechalu jeho výhodami oproti ostatným kandidátom je najmä to, že je „odborníkom v protikorupčnej problematike a verejnej správe,“ je „nezávislý od podnikateľských skupín alebo politických dohôd“ a „nebol členom žiadnej politickej strany.“

Komunálne voľby sa uskutočnia 15. novembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM