Nina Táborská Samospráva

Komisia mesta pre cyklistickú a pešiu dopravu opäť zasadne. Zapojiť sa môžete aj vy!

Najbližší pondelok sa o štvrtej hodine poobede uskutoční v Justiho sieni Primaciálneho paláca zasadnutie Komisie mesta pre cyklistickú a pešiu dopravu. Zistite, čo sa chystá na budúci rok pre cyklistov a chodcov v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Komisia mesta pre cyklistickú a pešiu dopravu opäť zasadne. Zapojiť sa môžete aj vy!
Zdroj: TASR

Ako informuje Cyklokoalícia, hlavnými bodmi programu bude príprava priorít na rok 2015. Na zasadnutí by mala byť prerokovaná tiež správa o realizácii projektov.

Tento rok sa o cyklodoprave hovorí veľa. Okrem toho, že sa len pred nedávnom otvorila nová cyklomagistrála JuRaVa, či cyklotrasa na Pribinovej, ktorá najnovšie slúži aj autám, sa v Bratislave každú chvíľu konajú akcie a podujatia, na podporu cyklodopravy v hlavnom meste. V súčasnosti mesto zavádza aj tzv. bike-sharing, čiže požičiavanie mestských bicyklov.

Nejde len o odľahčenie prehustenej dopravy, ale aj o trend súčasnosti. Za posledné roky si každý môže všimnúť pribúdajúcich cyklistov na cestách a tiež samotní vodiči sa stávajú čoraz viac tolerantnými.

„Za štyri roky sa veľmi zlepšila ohľaduplnosť vodičov voči cyklistom,“ tvrí Tomáš Peciar, aktivista z Cyklokoalície.

„V Bratislave sa nejazdí nebezpečne. I keď, mohlo by to byť oveľa bezpečnejšie, keby tu boli cyklotrasy. To je zásadný problém,“ dodal Peciar.

Ak sa chcete zapojiť, máte pripomienky, zaujíma vás napríklad výstavba cestičky pre cyklistov medzi Mostom SNP a Euroveou, môžete kontaktovať Cyklkoalíciu.

Ak by ste mohli rozhodovať vy, ktoré projekty by ste realizovali v roku 2015?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM