KAW Kultúra

Kolotoč programov ku Dňu detí sa roztočí už tento víkend

Oslavy medzinárodného dňa detí vypuknú v bratislavskom kraji už túto sobotu. Zábavný program bude pre celé rodiny pripravený na každom kroku .Vyberte si z pestrej ponuky akcií v rôznych častiach Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Kolotoč programov ku Dňu detí sa roztočí už tento víkend
Zdroj: TASR

28. mája o 13.00 h – Lákavý program sľubuje folklórny súbor SĽUK vo svojom sídle v Rusovciach. „Pri tvorbe programu sme sa nechali inšpirovať tradičnou ľudovou kultúrou – piesňami, tancami a tradičnými hrami, ktoré sa kedysi dávno hrávali naši starí, či prastarí rodičia. Deti sa v jednotlivých aktivitách majú možnosť vyblázniť, vyskúšať si svoje zručnosti, potrápiť svoj rozum a bližšie sa zoznámiť s ľudovou kultúrou. Pripravili sme aj tanečnú veselohru Gašparko a muzikantské divadlo Zvuky nie sú muky,“ prezradili organizátori akcie.

Môžete sa tešiť aj na tvorivé dielne ÚĽUV-u, Dvor tradičných hier, Školičku tanca, súťaž speváčikov – SĽUK má talent, kútik pre najmenších Gašparkovo, zapletanie vrkočov a maľovanie na tvár.

28. mája – Deň detí si tento rok môžete užiť aj na trhovisku, kde vaše ratolesti čaká rozprávková cesta po Miletičke. Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb a.s. pripravil viacero atrakcií ako skákací hrad, autíčka, šašo, maľovanie na tvár, detské ihrisko, vystúpenia či divadielka pre deti. Môžete ochutnať aj palacinky, cukrovú vatu či zmrzlinu. Nebude chýbať ani občerstvenie pre rodičov.

28. mája – Tých, ktorý chcú spojiť oslavu Dňa detí s malým výletom, iste poteší program v Zámockom parku v Pezinku, ktorý odštartuje o 15.00 h. V Modre si zas zašportujete. Rôzne súťaže a zábavu nájdete na futbalovom štadióne.

29. mája o 10.00 h – Na palube jednorožca sa ocitnete v Sade Janka Kráľa. Podujatie už piaty rok organizuje občianske združenie Moonight Camp. Prichystali pre vás rodinný programom, ktorého súčasťou budú workshopy, piknik zóna, čitateľský kútik, kreslenie na chodník. Deti prejdú 20 stanovíšť a vyskúšajú si svoje schopnosti v rôznych disciplínach. Absolventi kurzu prvej pomoci spolu s profesionálmi predvedú simulovanú záchrannú akciu. Veľkým lákadlom je aj pokus o slovenský rekord v najväčšom počte odtlačkov detských rúk na jednej ploche.

29. mája o 10.00 h – zábavno-športovú oslavu MDD s názvom „Ahoj deti, balón letí“ zorganizovalo občianske združenie My sme Petržalka! Pri detskom ihrisku na nábreží Veľkého Draždiaka sa deti zabavia s balónikmi, môžu raftovať po jazere, súťažiť a hrať sa. O náladu sa veľkým aj malým postará country kapela.

29. mája o 15.00 h – Mestská časť Bratislava – Rača pozýva deti a ich rodičov do športového areálu na Sklabinskej ulici v Bratislave. Súčasťou osláv MDD bude vozenie na poníkoch, skákací hrad a súťaže s DJ Romanom Miláčkom.

5. júna 2016 o 10. h – o týžďeň neskôr oslávi sviatok detí mestská časť Nové Mesto. Po absolvovaní rodinného tímového behu okolo Kuchajdy budú môcť najmenší nazbierať pečiatky na viacerých stanovištiach a získať odmenu. Atraktívne budú aj tvorivé dielne, ukážky starostlivosti o psíka, vystúpenie hráčov ragby, tanečného súboru či tombola. Celá rodina sa bude môcť zasúťažiť aj vo futbale, floorbale, plážovom a stolnom tenise. O 16.00 h vypukne veľká šou v štýle hip-hop s tanečníkom Johnym Perfektom.

Čítajte aj: Letné tábory: Ako deťom spestriť prázdniny a neprísť pri tom o úspory

den_deti
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM