Aktualizované Lucia Lauková Správy

Kolkomaty majú problém: Vybavovanie dokladov budete musieť odložiť

Návštevu oddelenia dokladov by ste si mali rozmyslieť. Kolkomaty Slovenskej pošty vypovedali službu.

Ilustračný obrázok k článku Kolkomaty majú problém: Vybavovanie dokladov budete musieť odložiť
Zdroj: TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje ľudí, ktorí v piatok plánujú navštíviť oddelenia dokladov, že momentálne nefungujú kolkomaty Slovenskej pošty. „Na odstránení technického problému Slovenská pošta už pracuje,“ uviedol tlačový odbor ministerstva vnútra.

Problém s výpadok platobných terminálov, tzv. kioskov, na úhradu správnych poplatkov je aj na Daňovom úrade Bratislava. „Ostatné kiosky sú funkčné,“ informovala hovorkyňa pošty Martina Macková. Problém je s fungovaním 176 z celkového počtu 345 kioskov. Slovenská pošta robí podľa Mackovej všetko pre to, aby kiosky boli v prevádzke už počas nasledujúcich ho­dín.

Zákazníkom, ktorí potrebujú uhradiť správny poplatok, dovtedy odporúča využiť niektorú z ďalších dostupných možností. Správne poplatky možno uhradiť prostredníctvom mobilného telefónu vďaka mobilnej aplikácii eKolok. Využiť možno aj webovú aplikáciu eKolok, ktorá je k dispozícii na webovej stránke https://m.ekolky.gov.sk.

Rovnako tak možno urobiť prostredníctvom potvrdenia o úhrade správneho/súdneho poplatku, ktoré si ľudia môžu zakúpiť na požadovanú hodnotu vo vybraných pobočkách Slovenskej pošty alebo prostredníctvom POS terminálov na úradoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM