Nina Táborská Rôzne

Knižný veľtrh Buch Wien vo Viedni štartuje už zajtra! S prominentnými hosťami aj zo Slovenska

Medzinárodný knižný veľtrh Buch Wien otvoria v susednej Viedni už zajtra 12. novembra. Buch Wien predchádza ďalšie podujatie venované knihám a autorom –Týždeň čítania, ktorý prebieha na 39 rôznych miestach Viedne už od pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Knižný veľtrh Buch Wien vo Viedni štartuje už zajtra! S prominentnými hosťami aj zo Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Obe knižné akcie potrvajú do nedeľe, 15. novembra. Bratislava24.sk o tom informovala Michaela Puschmannová z kancelárie mesta Viedeň Compress.

Knižný veľtrh prinesie novinky zo sveta kníh, autorské čítania, diskusie a prednášky, autorov nemecky hovoriacich krajín ako aj literatúru spisovateľov zo zahraničia. Na Buch Wien rezonuje tento raz výrazne téma porozumenia medzi kultúrami.

Na knižný veľtrh zavítajú spisovatelia z Južnej Kórey, Ukrajiny, Izraela, Rumunska, Turecka a mnohých ďalších krajín. Jung Young Moon, Drago Jančar, Lizzie Doron, Alaa al-Aswan, Liliana Corobca a mnoho ďalších známych autorov bude čítať zo svojich diel na knižnom veľtrhu i na týždni autorského čítania. Domácu scénu zastúpia mladí tvorcovia i renomovaní autori, medzi inými Robert Schindel, Vea Kaiser, Arno Geiger, Olga Flor, Thomas Sautner, Margarite Kinstner.

Prominentní hostia

K jednej z najzaujímavejších sekcií bude patriť literatúra faktu s prominentnými hosťami: s britským sociológom a politológom Colinom Crouchom, pražským ekonómom Tomášom Sedláčkom, britským historikom a autorom Orlandom Figesom, expertom na stalinizmus Jörgom Baberowskim alebo Ahmadom Mansourom, ktorý bude prednášať na tému islamu a radikalizmu mladistvých.

O aktuálnych problémoch Európy budú v rámci Donau Lounge diskutovať spolu slovenský spisovateľ Michal Hvorecký, Krisztián Ungváry z Maďarska, Ioan Bogdan Lefter z Rumunska a niekdajší nemecký reportér a terajší vedúci Zástupenia Európskej komisie vo Viedni, Jörg Wojahn.

Prečítajte si tiež: Bývalý novinár vypátral tri unesené deti. Príbeh pátrania opísal v knihe s názvom Unesené

Cenu knižného veľtrhu obdrží tento rok izraelsko-rakúsky spisovateľ a historik Doron Rabinovici. Veľtrh prináša aj detský a rodinný program a zaujímavé témy pre mladých. Po prvý raz budú na veľtrhu zastúpené aj staré, antikvariátne tituly. Špeciálne prehliadky poskytnú pohľad do sveta pútavých a vzácnych kníh.

Knižní reštaurátori oboznámia záujemcov aj ako udržiavať antikvariátne tituly v dobrom stave. Návštevníci budú mať možnosť nechať si ich aj oceniť od odborníkov z antikvariátov.

Základné vstupné na Buch Wien stojí 8 eur, zľavnené 5 eur. Na ostatný knižný veľtrh zavítalo do veľtržného centra Messe Wien až 38-tisíc priaznivcov literatúry.

Foto: Buch Wien.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM