Alexandra Húsková Samospráva

Knižný kolotoč v Dúbravke

K štyrom miestam v Dúbravke, kde sú voľne k dispozícii knihy na prečítanie, pribudne ďalšie. Police s knihami, ktoré sú súčasťou tzv. knižného kolotoča, by sa mali objaviť aj v okolí Damborského ulice.

Ilustračný obrázok k článku Knižný kolotoč v Dúbravke
Zdroj: TASR

Do tejto lokality chcú umiestniť police s knihami, ktoré si možno vziať, prečítať a potom vrátiť, samotní obyvatelia mestskej časti. Vyjadrili sa tak v hlasovaní na sociálnej sieti. Tzv. knižný kolotoč, ktorý už v niektorých častiach Bratislavy funguje, zaviedli v Dúbravke na začiatku tohto mesiaca. Aj tu je jeho myšlienkou dať knihám „druhú šancu“ a podnietiť tiež záujem o literatúru a čítanie.

„Prvými miestami, kde sme osadili police s knihami, boli Dom kultúry Dúbravka, Obchodný dom Saratov, zdravotné stredisko na Saratovskej ulici a ZŠ Nejedlého, kde si búdku na knihy dokonca vyrobili žiaci,“ uviedla hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

Skúsenosti z prvých dní svedčia podľa jej slov o tom, že Dúbravčania majú o knihy záujem. „Sú medzi nimi takí, ktorí sa pravidelne zastavujú, aby sa presvedčili, čo pribudlo,“ skonštatovala dúbravská hovorkyňa. O police s knižkami a ich ponuku sa stará Miestna knižnica Dúbravka. Pravidelne ich kontroluje a dopĺňa. Knihy však môžu priniesť aj sami čitatelia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM