Maros Palesch Iné športy

Kellys Green Bike Tour 2011

BRATISLAVA - BSK. Už čoskoro vyvrcholí v Bratislave tohtoročná cyklistická sezóna. V sobotu 20. augusta sa cyklisti z celého Slovenska stretnú na Partizánskej lúke, aby potrápili svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát.

V rámci 4. ročníka Kellys Green Bike Tour 2011. Maratón je taktiež posledný zo série štyroch pretekov, ktorý je zaradený do súťaže o Župný pohár “Na bicykli deťom“. Na záver práve tohto podujatia je pripravená tombola plná zaujímavých športových cien, ale aj zlosovanie o osobný automobil. To môže vyhrať každý pretekár, ktorý v rámci Župného pohára absolvoval minimálne tri preteky. Časť výťažku z akcie bude venovaná najmenším, ale najstatočnejším bojovníkom – na pomoc onkologicky chorým deťom.

„Podujatie je nesmierne cenné aj preto, lebo časť výťažku bude venovaná onkologicky chorým deťom. Akciou zároveň podporujeme športové aktivity a cykloturistiku v našom kraji, ktoré patria medzi priority Bratislavskej župy,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo, ktorý prevzal záštitu nad celou sériou pretekov.

Počas cyklomaratónu sú pripravené dve trate – pre tých odvážnejších 75 km trať so štartom o 10:00 a krátka 34 km trať so štartom o 10:30. Na účastníkov tak čakajú lesné chodníčky, príjemno-nepríjemné stúpania a klesania, potoky či lúky. **„Minulý rok sme mali vyše 800 účastníkov. Tento rok by sme chceli prekonať tisícku. Verím, že keď nám bude počasie priať, podarí sa nám to,“ ** povedal organizátor maratónu Miroslav Bílik.

Samozrejme, ani tento rok nezabudli organizátori na najmenších športovcov. Detský cyklomaratónik povedie po okruhu v areáli pretekov na Partizánskej lúke. Okrem športovania sa môžu návštevníci opäť tešiť aj na bohatý kultúrno-zábavný program. Deti si prídu na svoje v hracom detskom mestečku, kde na nich čaká šmykľavka, trampolína a zaujímavý animačný program. Pre účastníkov preteku je pripravené čistenie, či preventívna údržba bicyklov, bohatý štartovný balíček a v cieli občerstvenie. Akciu podporia aj viacerí populárni herci, speváci či športovci.

V rámci Župného pohára „Na bicykli deťom“ sa tiež konal v apríli Kaktus Svätojurský MTB maratón, v máji Račianska časovka a v júni trojdňový festival horskej cyklistiky BIKE JAM Kuchyňa. Vyvrcholením je sobotný Kellys Green bike Tour 2011.

Zdroj + foto: BSK, Iveta TYŠLEROVÁ

ZUPNY POHAR KELLYS
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM