KAW Rôzne

Kde bude dovolenkovať kultová skupina HEX? Aj na Divokej vode

Ako odštartovali festivalovú sezónu, kde budú relaxovať a čo počúvajú v aute, keď sa presúvajú z akcie na akciu. Aj o tom je exkluzívny rozhovor so skupinou Hex, ktorá vystúpi už tento víkend na Festivale Divokej vody 2016 v Čunove.

Ilustračný obrázok k článku Kde bude dovolenkovať kultová skupina HEX? Aj na Divokej vode
Zdroj: internet

Legendárny HEX je stálicou letných festivalov. Bez hitov „Keď sme sami“ a „Letná láska“ by sa nezaobišli žiadne prázdninové akcie. S členmi kapely sme hovorili o dovolenkách, festivaloch i tipoch na horúce letné dni. Najbližšie ich uvidíte už tento víkend v areáli Divoká voda v Čunove na jedinečnom festivale, v ktorom sa spája šport s hudbou.

S príchodom leta štartujú aj festivaly. Ako zvládate hektický festivalový kolotoč, presuny z miesta na miesto, fanúšikov?

Za tie roky sme si už zvykli na letné cestovanie krížom krážom po Slovensku. Aj keď je to pomerne náročné, každý koncert nás nabije energiou… A ide sa ďalej.

Kde budete otvárať festivalové leto a ktorá akcia ho uzavrie?

Otvorenie sezóny máme dávno za sebou. Začiatkom mája sme absolvovali sériu Majálesov a odvtedy hráme každý víkend, takže sme vo forme.

Ktoré tri festivaly by ste odporučili našim čitateľom?

Určite sa tešíme na netradičný Festival Divokej vody, kde sa spája šport s kultúrou na krásnom mieste pri Dunaji. Nemôžeme sa dočkať ani festivalu Žákovic open, ktorý organizujeme my a kde sa opäť stretneme so spriatelenými skupinami. Do pozornosti dávame aj festival Grape, ktorý je z roka na rok lepší a krajší.

Aké novinky máte pripravené pre festivalových návštevníkov – môžete prezradiť niečo zo zákulisia?

Tento rok sme si dali veľmi záležať na zvuku koncertu, máme úplne nový zvukový systém. Taký, ako sa používa v zahraničí. Takže sme sa aj v tejto sfére posunuli ďalej. Na letných akciách hráme výber toho najlepšieho, určite si každý príde na svoje.

Aké albumy počúvate počas presunov medzi dejiskami festivalov?

Väčšinou počúvame novinky, ktoré aktuálne vyšli v týždeň, keď vyrážame na víkendové hrania.

Kedy a kde sa chystáte na dovolenku? Čo je pre vás najväčší relax?

Časť kapely už má dovolenku za sebou a časť sa ešte chystá na Maltu a do Chorvátska. Najväčším relaxom je pre nás čas strávený s rodinami.

Čítajte aj: Odštartujte vzrušujúce leto na Festivale Divokej vody v Čunove

Divoká voda
11
Galéria
Zdroj: divokavoda.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM