Nina Táborská Rôzne

Kávy, ktoré osviežia v horúčavách! Vieme aká je bratislavská ponuka. O niektorých možno neviete, že existujú

Patríte ku kávičkárom, no v tomto teple vás chuť horúcej kávy neláka? Máme pre vás niekoľko osviežujúcich kávových tipov, ktoré si môžete vychutnať v centre Bratislavy. Dokonca aj priamo na ulici. O niektorých ste ešte možno ani nepočuli.

Ilustračný obrázok k článku Kávy, ktoré osviežia v horúčavách! Vieme aká je bratislavská ponuka. O niektorých možno neviete, že existujú
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Káva nie je len klasická alebo ľadová so zmrzlinou. Nerozdeľuje sa dokonca ani na zalievanú, ani na tureckú a dokonca ani piccolo neexistuje. Nie je hriech objednať si ho, ale nejedného kávičkára by ste si týmto vedeli poriadne pohnevať.

Rýchlokurz objednávania

„Mále presso“, „veľké presso“, espresso. Aj vy v tom máte zmätok? Podľa baristu Tomáša Komberca z Univerzity kávy sa stačí naučiť nasledovné štyri základné kávové nápoje (všetky vychádzajú z espressa) a tak si vedieť správne objednať vašu šálku kávy:

1. Espresso

25 až 30 ml vody

2. Ristretto

Rovnaké množstvo kávy ako pri espresse no v šálke máte 15–20 ml vody

3. Doppio

Dvojité espresso – dvojitá dávka kávy, dvojitá dávka vody

4. Espresso Lungo

Espresso vo veľkej šálke s kanvičkou horúcej vody na doliatie do vami želaného množstva

Ľadové osvieženia, bratislavská letná ponuka

Zaujíma vás, čím sa môžete osviežiť v centre hlavného mesta, ak máte veľkú chuť na kávu, no predstava horúceho nápoja vás v tomto počasí neláka? Pripravili sme pre vás výber najzaujímavejších osviežujúcich kávových nápojov. Počuli ste už o nich?

Iced Cappuccino

Ľadové cappuccino s lahodnou penou a priamo na ulici. Takéto osvieženie si môžete vychutnať u kávových bratov -" Coffee Brothers":http://bratislava.dnes24.sk/…-kavu-187494.

Frappé

Frappé netreba nikomu špeciálne predstavovať. Tento osviežujúci nápoj s hustou penou a veľa ľadom pripravujú vo viacerých kaviarňach a podnikoch v centre Bratislavy.

Ľadové Chai Latte

Ľadové Chai Latte (aj Iced Chai Latte) si môžete vychutnať o Coffe Brothers, Urban House alebo v Gorila.sk. Urban Space. Hoci tento nápoj nemá nič spoločné s kávou (nenechajte sa zmiasť názvom latte), je veľmi chutnou náhradou pre fajnšmekrov, ktorí práve nemajú chuť na kávu. Vyrába sa z čierneho čaju, mlieka a korenia a v týchto horúčavách korenistý nápoj príjemne osvieži.

Ľadová čokoláda

Ak ostaneme pri nekávových nápojoch, potom si Bratislavčania môžu na ulici priamo na Laurinskej vychutnať aj pravú belgickú čokoládu zo 100% kakaového masla a to v týchto variantoch: Extra tmavá / Mliečna / Karamelová / Biela.

Espresso na ľade

V tomto teple bratislavské ulice neopustil ani známy Pán Králiček a svojim zákazníkom v horúcich letných dňoch ponúka Espresso na ľade – Espresso priamo na ľad. U Králička nájdete v ponuke aj Ľadovú kávu z dvojitého espressa

Cold brew. Aj vo fľaši

Clod brew je ľadová káva prekvapkávaná za studena po dobu 12 až 24 hodín pomocou špeciálnej nádoby nazývanej Harrio alebo Toddy cez filter. Potrebujete na to čerstvo namletú kávu, nádobu, filter a ľadovú filtrovanú vodu. Ľadové osvieženie si v Urbanoch môžete zaobstarať aj vo fľaške do kabelky.

Espresso tonic

Ide o osviežujúcu kombináciu odrodovej kávy a tonicu s ľadom. Takýto nápoj si môžete dopriať v Urban Hause v centre mesta.

Káva
3
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM