Nina Táborská Rôzne

Káva sa stáva v Bratislave čoraz viac populárnou: Pozrite sa na "cool" miesta, ktoré pribudli v uplynulom roku

Káva je v hlavnom meste témou stále viac diskutovanou. Svedčí o tom hneď niekoľko skutočností. V roku 2015 pribudlo v Bratislave viacero kaviarní, konalo sa niekoľko kávových diskusií a workshopov, Bratislavčania začali upúšťať od veľkovýrobcov kávy a objavili lokálnych dodávateľov.

Ilustračný obrázok k článku Káva sa stáva v Bratislave čoraz viac populárnou: Pozrite sa na "cool" miesta, ktoré pribudli v uplynulom roku
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, že káva Bratislavčanov skutočne zaujíma sme sa presvedčili v roku 2015 aj vďaka článkom o pôvodných zámeroch Starého Mesta, kedy na čas zmizli z ulíc pojazdné kaviarničky. Búrlivé diskusie utíchli až po tom, čo sa začiatkom marca 2015 vrátili kávičkári do centra mesta.

Prečítajte si viac tu: Kávu do ruky priamo na ulici si momentálne nekúpite. Miznú s novým vedením z ulíc Starého Mesta moderné projekty?

Nie je to dlho, čo sa objavili v hlavnom meste moderné kaviarne, kde si môžete sadnúť, zapojiť si počítač, pripojiť sa k wifi a v pokoji tu pracovať niekoľko hodín. Bratislava sa pridala k prúdu, ktorý zaplavil celý svet.

Bratislava zažíva kávový boom

V súčasnosti sa veľkým trendom v Bratislave stali aj kaviarne priamo na ulici, kde si kávu jednoducho kúpite do ruky a pokračujete ďalej. Takto je už dlhšie známy Pán Králiček a k nemu sa pridali pred viac ako rokom aj Coffee Brothers. Stretnúť niekoho na ulici s pohárom kávy už teda dnes nie je ničím nezvyčajným ani v hlavnom meste.

Svoje miesto si našiel v Bratislave aj Coffeefest Slovakia, ktorý sa v roku 2015 konal v Sheraton Bratislava Hotel 25. – 26. apríla. Tretí ročník festivalu priniesol zaujímavé prednášky od lokálnych aj zahraničných kávových osobností, pražiarov, ochutnávky káv, množstvo espresso barov a brew barov.

Pozrite si článok z Coffeefestu tu: Milovníci kávy si prišli na svoje: Čo všetko priniesol najočakávanejší kávový festival do Bratislavy?

V hlavnom meste pribúdajú aj rôzne semináre a diskusie o káve. Jedna taká sa konala pred časom aj v multifunkčnom centre TUTO v Starej tržnici. TUTO však koncom roku 2015 oznámilo svoj koniec. V Starej tržnici nájdete aj ďalšiu kaviareň s vynikajúcimi Bratislavskými rožkami a domácou bábovkou – Dobre&Dobré, kde má vaša šálka kávy aj úplne iný rozmer. Kaviareň totiž zamestnáva ľudí bez domova.

Kaviarní stále pribúda

Za posledný rok pribudlo v Bratislave viac kaviarní ako kedykoľvek predtým. Navyše sa z nich stávajú miesta, kde máte na výber nielen z niekoľkých druhov kávy a spôsobov prípravy, ale aj miesta, kam ľudia chodia pracovať, čítať, baviť sa, stretávať sa s priateľmi či vychutnávať si dobré jedlo a domáce koláče.

V historickom centre uplynulý rok pribudli hneď vedľa seba dve nové kaviarne – Enjoy Coffee s chutným raňajkovým menu a najmladší podnik skupiny Urban – Urban Bistro, s rovnako kvalitnou kávou a zaujímavou ponukou ako ostatné Urban-y.

Pri Blumentálskom kostole pred pár mesiacmi pribudla svieža zaujímavá nová kaviareň MAD DROP espresso & brew bar, kde vám pripravia najrôznejšie druhy kávy.

K minuloročným nováčikom s kvalitnou kávou sa pridáva aj Yogi´s v nákupnom centre Bory Mall. Okrem iného, ak chcete vidieť, čo je to skutočné Latte Art, presvedčiť sa môžete práve v Yogi´s.

Zahanbiť sa nenechala ani Petržalka, kde v roku 2015 pribudla kaviareň s výbornými domácimi koláčmi Cefeteria Baluarte na Budatínskej ulici.

Viac o kaviarni tu: Milovníci kávy, zunovali sa vám kaviarne v centre mesta? Máme pre vás zaujímavý tip

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM