KAW Krimi

Kauza dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave stále nie je doriešená

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy.

Ilustračný obrázok k článku Kauza dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave stále nie je doriešená
Zdroj: TASR

Výsluchom Branislava A., hlavného obžalovaného a na doživotie v iných kauzách odsúdeného bossa zemplínskeho podsvetia, bude pokračovať v stredu 8. júna pred senátom Okresného súdu Bratislava I proces v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004.

Naposledy sa v tejto veci konalo v druhej polovici marca tohto roka. Vtedy za dva dni pojednávania súd vypočul jedenásť svedkov. Dovedna ich však bolo predvolaných na dva dni procesu dvadsať, niektorí sa ospravedlnili a niektorí neprišli bez udania dôvodu. Okrem Branislava A. sú v tomto prípade obžalovaní Karol M., nachádzajúci sa stále v Belize, a Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v ich neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná stále ako voči ušlému.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Bossa zemplínskej zločineckej skupiny Branislava A. odsúdil vo februári tohto roku trojčlenný senát Najvyššieho súdu (NS) SR v inej kauze – vraždy Arpáda Nistora a ďalších závažných trestných činov na doživotie.

NS SR na svojom verejnom zasadnutí koncom februára zamietol odvolania Branislava A. a jeho troch komplicov voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR vtedy v záverečnom návrhu uviedol, že rozsudok ŠTS pokladá za zákonný. Branislav A. čelí okrem toho aj ďalším súdnym procesom na iných slovenských súdoch.

Čítajte aj: Za obchodovanie s drogami hrozí trom Bratislavčanom 15 rokov väzenia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM