Rôzne

Karlovešťania podpisujú petíciu za psie parky

V Karlovej Vsi nemajú psičkári k dispozícii žiadny psí park. Rozhodli sa preto spísať petíciu.

Ilustračný obrázok k článku Karlovešťania podpisujú petíciu za psie parky
Zdroj: TASR

Okrem výbehu pre psíkov s agility prvkami na Dlhých Dieloch vo vnútrobloku na rozhraní ulíc Kresáková – Hany Meličkovej, nenájdete v Karlovej Vsi žiadny psí parčík. Na verejnom priestranstve je voľný pohyb psíkov zakázaný, v lese rovnako.

Psičkári chcú parky

Po sociálnej sieti začala kolovať petícia za vytvorenie psích parkov v Karlovej Vsi tak, ako to je v iných mestských častiach. „Dolu podpísaní obyvatelia Bratislavy týmto žiadame Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava-Karlova Ves, aby vyčlenilo v rozpočte mestskej časti kapitálové výdavky na vybudovanie psích parkov tak, ako je to v iných mestských častiach a v ďalších slovenských a európskych mestách,“ píše sa v úvode petície.

Podľa Karlovešťanov je vybudovanie psích parkov v záujme nielen plnohodnotného života a zdravia zvierat, ale tiež spokojnosti ich majiteľov a v neposlednom rade aj tých obyvateľov, ktorí psov nevlastnia a môžu mať z nich prípadný strach.

„Navyše, kvalitne vybudovaný psí park podporuje rozvoj prirodzených komunít, je miestom stretávania sa najmä osamelých dôchodcov, pre ktorých je zviera jediným spoločníkom a môže byť využívaný aj na environmentálnu výchovu detí a ich formovanie k citlivému vzťahu k životnému prostrediu a ku zvieratám,“ uvádza sa ďalej v petícii.

Petíciu môžete podpísať TU.

Mestská časť nie je proti

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves uvíta každý zmysluplný návrh na využitie verejného priestranstva. „Očakávame, že nám petičný výbor bližšie konkretizuje lokalitu, ktorú musíme majetkovo vysporiadať,“ uviedol Branislav Heldes z Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Karlova Ves. Miestny úrad návrh posúdi z hľadiska jeho verejno-prospešnej funkcie, zohľadní názory obyvateľov danej lokality a vyčlení na realizáciu prípadného psieho parku finančné prostriedky.

Petíciu obyvatelia Karlovej Vsi opierajú o fakt, že mestská časť v súčastnosti vyberie na daniach za psa väčší objem finančných prostriedkov, ako sú vynaložené náklady mestskej časti týkajúce sa psov. Navyše, na rok 2016 sa zvýšila daň za psa, teda sa zvýši aj príjem do rozpočtu.

Čítajte aj: Svojho miláčika môžete už na jeseň pochovať na zvieracom cintoríne v Bratislave

Ilustračný obrázok

Výbehy pre psov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM