Jakub Haršany Šport Správy

Karloveskí vodní slalomári získali dotáciu. Vybudovali tréningovú trať aj mostík

Vodným slalomárom z Karlovej Vsi sa po novom bude trénovať lepšie. Z Dunajského fondu získali dotáciu, ktorá skvalitní činnosť športového klubu.

Ilustračný obrázok k článku Karloveskí vodní slalomári získali dotáciu. Vybudovali tréningovú trať aj mostík
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Športovci zo slalomárskeho klubu získali dotáciu v celkovej hodnote 1 233 eur. „Dotácia je určená na zlepšenie prístupu k vode v Karloveskej zátoke,“ informuje Branislav Heldes z tlačového oddelenia miestneho úradu.

Drevený mostík

Ako ďalej uvádza, projekt karloveských slalomárov je zameraný na skultivovanie verejne prístupných miest v okolí slovenského toku Dunaja, vrátane Malého Dunaja. Z dôvodu kolísania hladiny rieky počas roka totiž dochádza k ukladaniu vrstiev bahna, čo najmä na jar znemožňuje prístup k vodnému toku.

Preto klub využil dotáciu na vybudovanie dreveného mostíka, vďaka ktorému sa slalomári s loďami pohodlne dostanú na hladinu vody. Okrem toho pribudli v okolí zátoky aj lavičky a taktiež tréningová slalomová trať, kde sa môžu mladí nádejní športovci zdokonaľovať.

Podporujú mládež

Projekt, ktorý podporila aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, uspel v rámci grantovej výzvy Dunajského fondu. „Spolu Dunajský fond rozdelil takmer 27-tisíc eur medzi šesť najúspešnejších projektov. Výzvu vyhlásila Stredoeurópska nadácia s podporou Nadácie VÚB/VÚB Banky a spoločnosti Slovnaft,“ dodal Heldes.

Klub vodného slalomu Karlova Ves organizuje celoročne športovú činnosť pre deti a mládež od 9 rokov. V lete trénujú najmä v Karloveskej zátoke, od jesene do jari v telocvični a posilňovni. Cieľom klubu je pritiahnuť mládež k pravidelnej športovej činnosti.

Vodní slalomári z Karlovej Vsi
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM