Nina Táborská Správy

Karloveskí učitelia využijú štrajk na čistenie chodníka na Devínsku Kobylu, ďalší budú variť pre ľudí bez domova

Učitelia zo škôl, ktoré sa zapojili do štrajku v mestskej časti Bratislava-Karlova Ves, zorganizovali na dnes verejno-prospešnú aktivitu: Začnime s poriadkom! Počas nej upracú náučný chodník na Devínsku Kobylu.

Ilustračný obrázok k článku Karloveskí učitelia využijú štrajk na čistenie chodníka na Devínsku Kobylu, ďalší budú variť pre ľudí bez domova
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Pedagógovia sa stretnú o 10. hodine na dopravnom ihrisku v Základnej škole Karloveská 61. Ako Bratislava24.sk informoval hovorca MČ Karlova Ves Branislav Heldeš, do akcie sú pozvaní aj rodičia, starí rodičia, žiaci, študenti a pedagógovia karloveských škôl, ktorí budú mať voľné štvrtkové predpoludnie. „V prípade účasti je vhodné mať pracovné a teplé oblečenie,“ informoval hovorca.

Počas tohto týždňa pripravili organizátori z Iniciatívy slovenských učiteľov viacero akcií. Pedagógovia budú napríklad počas dnešného a zajtrajšieho dňa variť polievku pre bezdomovcov v OZ Domec. Na pláne tiež majú dnes čistiť verejné priestory Bratislavy.

Časť učiteľov sa chystá čítať rozprávky deťom na bratislavskej onkológii. V piatok zvažujú učitelia hromadný výlet na Devín. Ďalšia skupina učiteľov chce navštíviť a pomôcť pri upratovaní ubytovne pre bezdomovcov Resoty.

Viac sa dočítate tu: Štrajkujúci učitelia nebudú sedieť doma. V Bratislave budú napríklad čistiť verejné priestory

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM