Alexandra Húsková Samospráva

Karlova Ves zvýhodní pri vyhradených parkovacích miestach rodiny s malými deťmi

Samospráva Karlovej Vsi "upratala" v pravidlách prideľovania vyhradených parkovacích miest. Zmenou je, že v zónach kde je pridelených viac ako polovica parkovacích miest sa už parkovacie miesta nanovo prideľovať nebudú a v poradovníku uprednostnia rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves zvýhodní pri vyhradených parkovacích miestach rodiny s malými deťmi
Zdroj: TASR

Obyvatelia Karlovej Vsi, ktorí mali zaplatené vyhradené parkovacie miesto do konca roka 2015, môžu požiadať o jeho predĺženie najneskôr do 31. januára 2016. Žiadosť je možné podať osobne na Miestnom úrade alebo TU.

Osobám, ktoré nepožiadajú o predĺženie vyhradeného parkovacieho miesta do 31. januára 2016, vyhradené parkovacie miesto zaniká a môže byť pridelené ďalším osobám v poradovníku.

Parkovacie miesta, ktoré sa uvoľnia v lokalitách, kde je podiel vyhradených parkovacích miest nad 50 percent, mestská časť neponúkne ďalším záujemcom a vráti ich obyvateľom ako voľné parkovacie miesta.

Prednosť dostanú rodiny s malými deťmi

V zónach, kde počet vyhradených parkovacích miest nepresiahne 50 percent, bude Miestny úrad prideľovať miesta podľa poradovníka, pričom uprednostní rodiny s malými deťmi.

Jeden bod bude pridelený za každú osobu s trvalým pobytom v domácnosti a ďalší jeden bod navyše ak osoba s trvalým pobytom v domácnosti ku dňu posudzovania žiadosti nedovŕšila vek 15 rokov. Mestská časť Bratislava-Karlova Ves žiadosti posúdi vždy k poslednému dňu mesiaca.

Prečítajte si aj: Karlova Ves chce spojiť parlamentné voľby s obecným referendom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM