Jakub Haršany Samospráva

Karlova Ves plánuje obnoviť oddychovú zónu v Líščom údolí. Podporiť ich môžete aj vy

Park SNP v bratislavskej Karlovej Vsi je vyhľadávaným miestom pre relax či šport. Aj z tohto dôvodu by mestská časť chcela oddychovú zónu obnoviť a dobudovať.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves plánuje obnoviť oddychovú zónu v Líščom údolí. Podporiť ich môžete aj vy
Zdroj: internet

Park v Líščom údolí je vďaka svojej dlhej a širokej ceste, po ktorej navyše nepremávajú autá, ideálnym miestom, ak si chcete zabehať, zabicyklovať či zajazdiť na korčuliach.

Môžete si sem prísť oddýchnuť s celou rodinou, využiť opekaniská či veľké trávnaté plochy na rôzne hry. Karlova Ves chce však areál ešte viac skrášliť a prilákať tak aj viac návštevníkov.

Obnova prístrešku či nové stojany na bicykle

„Chceli by sme natrieť cvičiace prvky, zrenovovať lezeckú stenu pre deti a postaviť pingpongový stôl,“ informuje o plánoch mestskej časti Branislav Heldes z miestneho úradu. Podľa jeho slov je nutné obnoviť aj menší prístrešok. Obnova má zahŕňať vytvorenie spevneného podložia, osadenie novej drevenej konštrukcie a strešnej krytiny a vybudovanie zvodov dažďovej vody.

Keďže je park taktiež obľúbeným miestom pre cyklistov, mestská časť plánuje aj pre nich zlepšiť podmienky. „Park sa nachádza na značenej cyklotrase, preto chceme v rámci obnovy infraštruktúry dobudovať tiež uzamykateľné stojany na bicykle,“ povedal Heldes.

Projekt môžete podporiť aj vy

Momentálne sa mestská časť snaží na túto obnovu získať finančné prostriedky. Jednou z možností je aj program SPPoločne, ktorý vyhlásili SPP a Nadácia SPP na podporu projektov po celom Slovensku. O víťazných projektoch rozhoduje verejnosť svojím hlasovaním. Ak chcete podporiť projekt parku v Líščom údolí, môžete tak urobiť TU.

Projekt bol vytvorený pre všetkých bez obmedzenia veku, ktorí chcú aktívne tráviť svoj voľný čas.

Mestská časť by chcela do pomocných prác zapojiť aj dobrovoľníkov. „Participáciou verejnosti na obnove parku chceme tiež podporiť rozvoj susedských a komunitných vzťahov, obnoviť vzťah ľudí k verejným priestorom, pocit spoluzodpovednosti za ich stav, zvýšiť pocit „verejnej kontroly“ a eliminovať vandalizmus,“ dodal na záver Heldes.

Čítajte aj: V Bratislave vyrástol nový oplotený psí park

Park SNP v Líščom údolí
4
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM