Samospráva

Karlova Ves opraví školy aj školský bazén

Ušetrené peniaze z minulého roka investuje Karlova Ves najmä do opráv škôl a opravu školského bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves opraví školy aj školský bazén
Zdroj: TASR

Karlova Ves skončila hospodárenie v minulom roku s prebytkom 377-tisíc eur. Mestská časť sa nezadlžovala. Peniaze, ktoré sa podarilo ušetriť, investuje do opráv škôl a školských zariadení. Informoval o tom Branislav Heldes z Miestneho úradu mestskej časti Bratislava-Karlova Ves.

Isté je už aj to, že časť týchto prostriedkov použije Karlova Ves na opravu školského bazéna v ZŠ Alexandra Dubčeka. Zvyšok úspor odloží miestny úrad na prípadné horšie časy.

Žiakom kúpili autobus

„Hospodárenie za minulý rok sme skončili s prebytkom. Nepredávali sme pritom žiadny obecný majetok, naopak, rozšírili sme ho o novú techniku pre výkon verejnoprospešných služieb. Kúpili sme aj autobus pre žiakov našich škôl,“ informoval vicestarosta mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Branislav Záhradník.

Vlaňajšok bol prvým rokom fungovania nového vedenia mestskej časti. Hospodárenie sa dá považovať za konzervatívne, s cieľom stabilizovať finančné vzťahy.

Z ušetrenej sumy 377-tisíc eur pôjde do fondu opráv škôl a školských zariadení 150-tisíc eur. Do oblasti zelene a ochrany prírody pôjde ďalších 3 500 eur a zvyšok sa presunie do rezervného fondu.

Čítajte aj: Ako Karlova Ves investuje peniaze? Mestská časť sprístupnila interaktívny rozpočet

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM