Samospráva

Karlova Ves odstraňuje z ulíc bariéry

Vysoké obrubníky pri priechodoch pre chodcov alebo chýbajúce bezbariérové vstupy do spoločenských budov. Pre Karlovu Ves budú čoskoro minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves odstraňuje z ulíc bariéry
Zdroj: Google Maps

Najväčší bariérový problém pre mamičky s kočíkmi a vozičkárov predstavujú priechody pre chodcov. Väčšina priechodov v Bratislave stále nie je riešených bezbariérovo. Veľkým problémom sú vysoké obrubníky, ktoré pre kočík a invalidný vozík predstavujú niekedy takú veľkú prekážku, že vozičkár nie je schopný prekonať ju sám.

Ľahší život v meste

Karlova Ves sa rozhodla život Karlovešťanom uľahčiť. Rozbité schodiská, chýbajúce zábradlia či vysoké obrubníky by mali byť už čoskoro minulosťou. Mestská časť na tieto práce vyčlenila 20-tisíc eur.

Ako informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, úpravy sa netýkajú iba priechodov pre chodcov, kde nie sú upravené obrubníky, ale aj schodov, rámp či vstupov do verejných budov.

„Máme informáciu od obyvateľov so sťaženou pohyblivosťou, že nemôžu vystupovať na niektorých zastávkach MHD, ktoré sú najbližšie k ich domovom, pretože neprešli bezbariérovými úpravami. Títo ľudia vystupujú na vzdialených zastávkach, a potom sa dlhou cestou dostávajú domov. Preto sme vyzvali pána primátora, aby sa týmto prácam venovalo aj hlavné mesto, ktoré je zodpovedné za stav všetkých zastávok MHD,“ informovala Bratislava24.sk starostka Karlovej Vsi.

Podnety obyvateľov

Počas celého leta máte možnosť na rizikové úseky upozorniť aj vy, a to na adrese tatiana.kratochvilova@karlovaves.sk alebo osobne na Miestnom úrade Karlova Ves, kde môžete svoj podnet vhodiť do schránky s označením Odkaz pre redakciu.

„O mnohých podnetoch už vieme, ďalšie nám chodia od obyvateľov a svojimi postrehmi prispievajú aj organizácie, ktoré združujú rodičov alebo hendikepovaných spoluobčanov. Postupnými krokmi pomôžeme ľuďom s obmedzenou pohyblivosťou. Prioritou sú pre nás najkritickejšie miesta,“ doplnila starostka.

Čítajte aj: Bratislavské pasce: Kočíkom po rozbitých cestách, chýbajúcich chodníkoch a vysokých obrubníkoch

Ilustračný obrázok

Bariéry v Karlovej Vsi
5
Galéria
Zdroj: Google Maps
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM