Správy Samospráva

Karlova Ves investuje v budúcom roku najviac peňazí do školstva

Karloveskí poslanci schválili návrh rozpočtu na rok 2017. Najviac výdavkov pôjde na financovanie školstva a vzdelávania pre materské a základné školy.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves investuje v budúcom roku najviac peňazí do školstva
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Karlova Ves bude v roku 2017 hospodáriť s rozpočtom vo výške 10,8 mil. eur. Rozpočet bol zostavený ako mierne prebytkový, s plánovaným prebytkom vo výške 128-tisíc eur. Viac ako 6,1 mil. eur pôjde na financovanie školstva a vzdelávania.

„Rozpočet bol zostavený tak, aby pokryl dôležité potreby Karlovej Vsi a zabezpečil jej plynulé fungovanie. Mierny prebytok slúži ako rezerva v prípade nutnosti, ak by poklesli príjmy, alebo ak by bolo potrebné dofinancovať niektorú činnosť samosprávy,“ povedal vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník.

Kto a koľko dostane

Verejnoprospešné služby obce dostanú 526-tisíc eur. Budú z nich zabezpečovať letnú a zimnú údržbu komunikácií, starostlivosť o verejné priestranstvá a zeleň.

Na program Doprava a cestné hospodárstvo vynaloží Karlova Ves 255-tisíc eur. Najdôležitejšie položky programu tvorí správa verejných komunikácií, obnova a opravy cestnej siete, čistenie kanalizačných vpustí, správa a údržba chodníkov a opravy košov a lavičiek.

Na sociálne služby pôjde v budúcom roku čiastka 251-tisíc eur. Zabezpečí sa tak činnosť opatrovateľskej služby, denných centier a senior klubov, stravovanie, donáška a rozvoz stravy do domácností. Karlova Ves zároveň poskytne jednorazové finančné výpomocí.

Podpora športu aj rekonštrukcie

Do podpory športu a mládeže investuje Karlova Ves takmer 100-tisíc eur. Podporu tak získajú karloveské športové kluby, ktoré sa venujú najmä deťom a mládeži. Na údržbu a obnovu športovísk bude vynaložených viac ako 11-tisíc eur.

Karlova Ves bude investovať najmä do rekonštrukcií materských škôlok, až 75-tisíc eur, na opravu strechy v objekte na Matejkovej ulici pôjde 28-tisíc eur, na detské ihriská 25-tisíc eur a do Karloveského centra kultúry na modernizáciu techniky 32-tisíc eur.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM