Správy

Karlova Ves chce na Dlhých Dieloch postaviť parkovací dom

Skutočnosť, že na Dlhých Dieloch už nie je kde parkovať, sa odignorovať nedá. Obyvateľom sa však zámer mestskej časti postaviť parkovací dom nepáči.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves chce na Dlhých Dieloch postaviť parkovací dom
7
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk

Mestská časť Karlova Ves predložila zámer na vybudovanie parkovacieho domu na Veternicovej ulici.

Nový parkovací dom

Na ploche jestvujúceho parkoviska bytového domu na Veternicovej ulici plánuje Karlova Ves postaviť trojpodlažný parkovací dom s využitím strechy na parkovanie alebo umiestnenie plôch na športovanie a relaxačné aktivity.

Zámer vybudovania parkovacieho domu počíta s dvomi variantmi. Prvým je vybudovanie 186 parkovacích miest, s využitím strechy parkovacieho domu na športovanie a relaxačné aktivity so samostatným vstupom so schodiskom a rampou pre peších. Vo variante je navrhnutá dráha na rekreačný beh a minigolfové dráhy. Takéto riešenie by zhltlo 1 800 000 eur bez DPH.

Druhý variant počíta s využitím strechy parkovacieho domu na nekryté parkovacie miesta, čo by predstavovalo celkovo 248 parkovacích miest za 1 740 000 eur bez DPH.

Zámer výstavby

„Návrh nového parkovacieho domu má za cieľ zvýšiť počet parkovacích miest v lokalite bez potreby zaberania ďalších plôch, najmä s výskytom zelene. Intenzívne využíva miesto jestvujúceho parkoviska formou viacpodlažných, otvorených parkovacích podlaží,“ píše sa v zámere výstavby parkovacieho domu, ktorý je prístupný online na enviroportal.sk.

Vzhľadom na to, že parkovací dom má vyrásť v tesnej blízkosti bytového domu, pre navrhovanú činnosť bol vypracovaný svetelno-technický posudok. Zo záveru posudku vyplýva, že stavba neobmedzí preslnenie okolitých obytných priestorov nad prístupnú mieru. Byty zostanú preslnené viac ako je hygienické minimum 1 hod. 30 min. denne v posudzovanom období od 1. marca do 30. októbra.

S výstavbou parkovacieho domu na ploche takmer 2-tisíc metrov štvorcových územia plánuje samospráva začať v druhom kvartáli roku 2018 a ukončenie vo štvrtom kvartáli toho istého roku, pričom spustenie prevádzky parkovacieho domu odhaduje na začiatok roka 2019.

Zámer čaká na územné rozhodnutie, sta­vebné povolenie a rozhodnutie o povolení vodnej stavby.

Parkovací dom Veternicová ulica
7
Galéria
Zdroj: enviroportal.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM